Våre vurderinger om laget mot Arsenal

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen enkel øvelse å ta ut laget i Manchester United om dagen. Ikke bare er det tøffere konkurranse om plassene enn på lenge – det er også vanskelig for motstanderen å vite hvilket system United stiller i.

De fire siste kampene har Solskjær startet 17 forskjellige spillere i tre ulike spillesystemer.

Som nordmannen selv sa på fredagens pressekonferanse:

– Jeg har mange muligheter å velge mellom.

Flest muligheter har han på midtbanen. Hvem av Fred, Scott McTominay, Nemanja Matic, Paul Pogba, Bruno Fernandes og Donny van de Beek skal spille på søndag? Når skal Axel Tuanzebe få sjansen igjen? Får Mason Greenwood fornyet tillit, og skal Edinson Cavani starte sin første United-kamp?

FORHÅNDSSAKER:

STARTER? Edinson Cavani kan få sjansen mot Arsenal.

Manchester United

I skrivende stund er det ingen spørsmålstegn ved skadelisten. Alex Telles er ute med coronaviruset sammen med Eric Bailly, Phil Jones og Jesse Lingard. Anthony Martial soner sin siste kamp av suspensjonen etter utvisningen mot Tottenham.

Vi tror Solskjær går ut i 4-2-3-1 mot trebackssystemet til Mikel Arteta på Old Trafford.


David de Gea – Ingen tvil om hvem som er Uniteds førstekeeper enn så lenge, selv om Dean Henderson også har gjort sine saker bra. De Gea hadde en av sine største kamper i United-trøya mot Arsenal med 14 redninger i 2017.

Aaron Wan-Bissaka – Kanskje inne i sin mest overbevisende periode som Uniteds faste høyreback. Ingen seriøse utfordrere.

Victor Lindelöf – Holder Tuanzebe unna. Solid igjen mot RB Leipzig.

Harry Maguire – Etter noen turbulente måneder virker det som freden er i ferd med å senke seg for United-kapteinen. Pierre Emerick-Aubameyang er inne i sin lengste måltørke på seks år, men Maguire og resten av forsvaret vet hvilken trussel Arsenal-stjernen kan være.

Luke Shaw – Spilt det meste, og det gjør han til Telles er tilbake. Brandon Williams har kun spilt i ligacupen. Kan få det travelt med Hector Bellerin og Aubameyang på sin side.

Fred – Mange mente han spilte sin beste United-kamp mot RB Leipzig. Virkelig funnet rollen sin under Solskjær. Møter nysigneringen Thomas Partey i midtbanekrigen.

Scott McTominay – Spilt seg inn på laget og fungerer godt sammen med Fred. Startet både mot PSG og Chelsea. Det betyr altså at Paul Pogba kan være tilbake på benken etter at han startet mot Leipzig.

Mason Greenwood – Nå er vel sesongen ordentlig i gang for 19-åringen? Det har vært mye rør, men scoringen mot Leipzig viser hva han bidrar med. Verken Daniel James eller Juan Mata var spesielt imponerende sist de fikk sjansen i en lignende storkamp mot Chelsea.

Bruno Fernandes – Fikk sjelden hvile mot Leipzig, men dro likevel med seg en målgivende pasning som innbytter. Lagets viktigste brikke offensivt. Møter Arsenal for første gang som United-spiller.

Marcus Rashford – Ukas mann i Manchester, for å si det forsiktig. Scoret sine to første Premier League-mål mot Arsenal på Old Trafford, men har siden gått ni kamper uten scoring mot den gamle rivalen. Må bare ta med seg selvtilliten fra Leipzig-kampen og utfordre et tidvis vaklende Arsenal-forsvar.

Edinson Cavani – Vi tror 33-åringen starter sin første kamp mot Arsenal. Skulle nok gjerne blitt matchvinner i debuten mot Chelsea, men viste uansett at han har et annet format enn Odion Ighalo. Scoret to ganger mot Arsenal som PSG-spiller i 2016, men begge kampene endte uavgjort.

GOD STEMNING: Ingen nervøsitet å spore på Carrington før storkampen.

Arsenal

Skadelisten til Arsenal er lang. Forsvarsspillerne Calum Chambers, Rob Holding, David Luiz og Pablo Mari er alle usikre eller ute. Gabriel Martinelli er langtidsskadet.

Morten Ruud Irgens i Arsenals supporterklubb tror Arteta stiller med en 3-4-3-formasjon mot Solskjær.

NYTT FJES: Thomas Partey signerte for Arsenal i høst.

Bernd Leno – Vår ubestridte ener i mål. Etter salget av Martinez til Villa i sommer har Leno mistet en dyktig konkurrent. Erstatteren til Martinez, Alex Runarsson, er ikke i nærheten av det samme kaliberet.

Shkodran Mustafi – Tilbake fra skade og ser ut til å ligge an til å starte oppgjøret mot United ettersom Luiz er usikker. Mustafi startet torsdagens kamp mot Dundalk i Europa League og gjorde en fin figur der.

Gabriel Magalhaes – Har vært en positiv tilvekst etter overgangen fra Lille i sommer. Ser ut til å takle overgangen til Premier League bra og har sett ut som vår mest stabile midtstopper til nå. Han opptrer rolig og fint med ballen i føttene, samtidig som han har god tilstedeværelse og størrelse.

Kieran Tierney – Ble hvilt mot Dundalk og bør derfor gå rett inn på laget. Etter en noe trøblete start etter overgangen fra Celtic i fjor har han blitt en publikumsfavoritt med sitt solide spill og vinnermentalitet.

Hector Bellerin – Har fått stor tillit under Arteta og spiller fast som høyreback/vingback.

Granit Xhaka – Nyter stor tillit under Arteta, og det med god grunn. Han splitter ofte supporterne, men man kommer ikke unna de gode og stabile prestasjonene hans etter å ha mistet kapteinsbindet under Unai Emery. Det oser vinnermentalitet av ham.

Thomas Partey – Signerte på overgangsvinduets siste dag fra Atlético Madrid. Han skal starte kamper som dette. Vi har ennå ikke sett det aller beste av Partey, men det kommer når han får spilt flere kamper og blir bedre kjent med systemet til Arsenal. Endelig har vi fått en klassespiller i denne posisjonen. Det har vært savnet i mange år.

Bukayo Saka – Kan skape ting på egen hånd og er på sitt beste når han kommer rettvendt én mot én. Stor fart og et giftig venstrebein som kan skape trøbbel for vertene på søndag.

Willian – Har vært ustabil etter overgangen fra Chelsea, men bør starte kamper som denne. Han bidrar til å skape balanse i laget ved å bidra både offensivt og defensivt.

Alexandre Lacazette – Arsenals toppscorer så langt med sine tre scoringer. Han har ofte mer å gå på spillemessig, men er en konstant trussel med sine smarte bevegelser og giftige avslutninger.

Pierre-Emerick Aubameyang – Har vært Arsenals store skuffelse så langt denne sesongen. Kun ett mål og relativt lite involvert i spillet. Samtidig er han en stjernespiller som kan dukke opp fra intet og skape trøbbel for ethvert forsvar.

Powered by Labrador CMS