– Én sjanse til å få «verdens beste»

Rio Ferdinand er ikke i tvil om at United må se på muligheten for å hente Pep Guardiola til Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Pep Guardiola er et av de fremste manager-navnene i fotball. Hans fremtid i Bayern München er usikker ettersom spanjolen ikke vet om han vil forlenge kontrakten med den tyske storklubben.

Flere andre storklubben venter spente på Guardiolas avgjørelse og han har selv sagt at valget hans er like rundt hjørnet.

På sosiale medier har flere skrevet at Pep skal ha avslått kontraktsforhandlinger, men det har ennå ikke blitt bekreftet noe fra verken klubben eller Guardiola selv.

– Premier League neste stopp

Ex-red Rio Ferdinand er ikke i tvil på hvordan Manchester United bør angripe situasjonen med Guardiola. Tyskland- og Bayern-legende Franz Beckenbauer har tidligere sagt at United kan friste Guardiola, og Ferdinand mener United bør gjøre hva de kan for å få tak i spanjolen før en PL-rival gjør det.

– Han kommer til å ende opp i Premier League. Han drar ikke til Italia. Han har vært i to av verdens beste ligaer i Spania og Tyskland, så nå venter Premier League i England.

– Problemet for United er at dersom han havner i Premier League, så har du bare én sjanse. Han kommer ikke til å gå til Manchester City for så å gå til United eller Chelsea senere.

BEGEISTRET AV PEP: Rio Ferdinand holdt ikke igjen på skryten av Guardiola og kalte han 'verdens beste'.
BEGEISTRET AV PEP: Rio Ferdinand holdt ikke igjen på skryten av Guardiola og kalte han «verdens beste».

– Det er bare én sjanse for å få tak i verdens beste manager.

Nåværende United-manager Louis van Gaal har fortsatt halvannet år igjen av sin kontrakt, men Ferdinand insisterer at United må ta et klinisk blikk på manager-situasjonen de er i akkurat nå.

– Hvis du ser på en fotballklubb som en forretning – er han bedre enn hva vi har? Det er spørsmålet for United. Er han bedre? Vil han vinne flere trofeer? Hvis svaret er ja, så må du gå for det.

– Det spiller ingen rolle hvilken klubb du er når noen som Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi er tilgjengelig på markedet, alle blir interesserte.

– Akkurat det samme er det når det kommer til managere. Den beste er definitivt Pep Guardiola og når han er tilgjengelig blir folk interessert, inkludert Manchester United.

“There’s only one chance to get the best manager on the planet.”

Rio Ferdinand

Ferdinand har også tro på at Guardiola ville fått det beste ut av den nåværende troppen til United.

– Han er såpass intelligent, detaljorientert og arbeidsmoral at han har et forsprang når det kommer til det meste.

Er Guardiola mannen for United? 

Powered by Labrador CMS