– Jeg så det ikke komme

Paul Scholes mener at sesongens vendepunkt kom med utvisningen av Ángel Di María.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere midtbanemaestroen har tidligere i sesongen ytret seg til dels sterkt kritisk til det som har foregått på Old Trafford under Louis van Gaals ledelse. Nå, etter at spill og resultater har tatt seg kraftig opp den siste måneden, innrømmer rødtoppen at han har latt seg overraske. Nå tror han til og med at United kan dra til Stamford Bridge og plukke med seg alle poengene.

– Denne sesongen har jeg vært kritisk til min gamle klubb, Manchester United, under Louis van Gaal. Jeg må innrømme at jeg ikke så for meg den senere tids oppsving. Nå tror jeg til og med at de har gode sjanser til å vinne helgens kamp mot Chelsea, skriver han i sin spalte i The Independent.

Når Scholes ser tilbake på endringene som har skjedd i det siste, føler han at det røde kortet til Ángel Di María mot Arsenal, på mange måter ble avgjørende i den forstand at det ga Van Gaal mulighet til å bygge et nytt lag. Dette omtaler han som «de undervurdertes store triumf», og trekker frem Juan Mata, Marouane Fellaini og Ashley Young, spillere som i starten av sesongen så ut til å måtte spille perifere roller. Nå fremstår de isteden som nøkkelfigurer.

Han synes Van Gaal har valgt en modig formasjon:

– Den er mye mer offensiv nå, og mer i tråd med det jeg forventet da Van Gaal ankom. Den er basert rundt fire spillere som beveger seg rundt i midtfeltet – Michael Carrick, Ander Herrera, Fellaini og Wayne Rooney. Så har vi Young og Mata på sidene. Jeg undrer meg forresten på om Carrick vil bli friskmeldt til Chelsea-kampen. Hvis ikke blir nok Daley Blind flyttet inn på midten igjen.

Om Juan Mata:

Manchester United Team Group Photocall

– Mata har gitt United den nødvendige roen. Han er ingen konvensjonell ving, men er en som trekker innover og involverer seg i spillet. Han finner alltid en lagkamerat med sine pasninger, og – som vi så med hans avslutning hans mot City, er han kald og rolig.

Om Marouane Fellaini:

Manchester United Team Group Photocall

– Da jeg spilte mot ham da han fortsatt var i Everton, var han bare en enormt stor plageånd. Stor og sterk, albuer i været, og bestandig på utkikk etter muligheten til å stikke avgårde for å innta posisjonen på bakre stolpe. Det er slik Van Gaal bruker ham nå, isteden for å be ham gjøre ting han finner vanskelig. Jeg lurer på om Fellaini har kvaliteter nok til å avgjøre kamper i Champions League-sluttspillet, men det er en annen sak. Selv har jeg bestandig sett ham som en god og helhjertet spiller.

Om Young:

Manchester United Team Group Photocall

– Dette er bare ren gjetning, men jeg tror at lagets svake spill og resultater har gitt Ashley mer frihet. Mens det tidligere har vært han som har blitt gjenstand for høyrøstet kritikk, har dette fordelt seg mer. Dermed har Ashley i ro og mak kunnet utfolde seg mens søkelyset har blitt rettet mot andre. Nå kan han igjen gjøre det han er best til – skaffe seg en meter på backen og legge tidlig inn. Det har hjulpet både Rooney og Fellaini.

– Slipper unna press

Selv om United i den senere tid har fått både spill og resultater inn i ønsket spor, finner Paul Scholes grunn til å minne på en ting:

– De kan i stor grad spille uten å ha press på seg. Med forbehold om at Chelsea skulle gå på en gedigen kollaps, ligger United for langt bak i kampen om mesterskapet. Champions League er det eneste de har å spille for. Hvor mange ganger har vi ikke sett Arsenal fyre på alle sylindre mot slutten av sesongen og kapret en Topp 4-plass når de ikke har hatt sjansen til å sikre seg tittelen?

– Det er vel og bra å fremstå som sterke i sesongens tre siste måneder. De virkelige tittelkandidatene henger med  helt fra starten av og blir sterkere frem mot  jul og deretter til sesongavslutningen. Det er stor forskjell på mesteskapsform og en sen formtopp for å sikre en plass i Champions League.

Powered by Labrador CMS