– Hvordan skal du hvile Bruno når han er i denne formen?

Publisert Sist oppdatert

Det var en smørblid Ole Gunnar Solskjær som møtte MUTV etter kampen mot Istanbul Basaksehir.

Nordmannen sa gang på gang at han var veldig fornøyd med prestasjonen:

– Jeg er fornøyd i kveld. Dette var en veldig god prestasjon, vi skapte sjanser. Vi ledet 3-0 til pause. Det var veldig komfortabelt.

– Vi linket bra opp med hverandre, spilte bak forsvaret til Basaksehir og var gode på ett og to touch. Vi scoret noen fantastiske mål, så jeg er veldig fornøyd.

– Han oser av selvtillit

Bruno Fernandes var nok en gang toneangivende for United og scoret to mål. Solskjær sier at portugiseren gir selvtillit til hele gruppen.

LES OGSÅ: – Jeg hadde sagt til Rashy at han skulle ta neste straffe

– Han har hatt en fantastisk innvirkning. Du kan se ham oser av selvtillit, og det gir oss andre selvtillit også. Vi vet at han kan skape sjanser når som helst. Det er opp til de andre å gjøre smarte bevegelser, for han kommer til å finne deg. 

SKRYT AV SJEFEN: Ole Gunnar Solskjær roser Bruno Fernandes.

United startet med et veldig offensivt lag. Marcus Rashford, Donny van de Beek, Edinson Cavani, Bruno Fernandes og Anthony Martial var alle å finne i lagoppstillingen til nordmannen. Solskjær er fornøyd med hva de leverte:

– Donny kan spille i flere posisjoner, og en mer offensiv type enn Scott (McTominay) for eksempel er, og Edinson er en god gammeldags nummer ni, og det er noe vi ikke har hatt på en stund.  Jeg er også fornøyd med hvordan Anthony spilte på venstrekanten.

– Marcus er også en annerledes angrepsspiller på høyresiden, siden Mason bruker venstrefoten sin til å gå inn, mens Marcus kan angripe på utsiden. Det vi gjorde mot Basaksehir fungerte veldig bra i denne kampen, ikke minst fordi vi var så disiplinerte. Jeg er veldig fornøyd med inngangen til kampen og presspillet.

– Kunne byttet tidligere

Selv om United ledet 3-0 til pause kom spillere som Rashford og Fernandes ut etter hvilen. Solskjær byttet dem ut etter 60 minutter.

Grunnen til at de ikke gikk av tidligere var at han ikke ville gi spillerne følelsen av at kampen var over.

– Man hviler Bruno ved å ta ham av banen når det trengs, begynte Solskjær, som for å illustrere at portugiseren nok kommer til å starte det meste, men heller tas av underveis når det passer seg.

– Jeg skulle kanskje ha gjort flere bytter til pause, men jeg vil ikke gi spillerne følelsen av at kampen er over. Vi ville komme ut for å score nummer fire.

– Etter én time innså vi at noen av spillerne måtte hvile, for det er en lang sesong.

FIKK TILLIT: Donny van de Beek leverte en solid kamp på midten for United.

United ville allerede ha vært videre fra gruppen dersom Istanbul Basaksehir hadde blitt slått på bortebane. Nå trenger United ett poeng på de to siste kampene for å sikre seg avansement.

– Vi trenger minst ett poeng for å gå videre. Én seier til vil sannsynligvis gi oss gruppeseieren. Det er hva vi kommer til å gå for neste onsdag.

– Vi kunne ha hatt 12 poeng, men det er standaren man må sette. Vi vet at hvis vi spiller på vårt beste i hver kamp så slår vi alle.

– Først er det imidlertid Southampton. Det er tøffe kamper her hele veien, og man kan ikke velge turnering. Man må bare fokusere på neste kamp, sa Solskjær.

SPILLERBØRSEN: Plutselig fikk vi trusselen som har manglet denne sesongen

Powered by Labrador CMS