– Solskjær må få gjøre som han vil på overgangsmarkedet

Rio Ferdinand er ikke i tvil: Uniteds nye permanente manager er allerede i sjefsstolen.

Publisert Sist oppdatert

På lørdag satt Rio Ferdinand som vanlig i studioet til BT Sports for å analysere fotball.

Den tidligere United-stopperen hadde flere interessante betraktninger om fremtiden til Ole Gunnar Solskjær i United – og var klar på at nordmannen nå få jobben, i tillegg til frie hender på overgangsmarkedet i sommer.

– Ole får blanke ark nå. Han må få gjøre hva han vil – og da vil han ta klubben videre fremover. Det har ikke noe å si hvor mange spillere han vil ha, det handler om at han får tak i de riktige spillerne, sa Ferdinand.

Søker «sultne» spillere

At klubbens overgangsstrategi de siste sesongene har manglet en rød tråd, er det liten tvil om. Ferdinand ønsker seg ikke nødvendigvis mange nye fjes på Old Trafford neste sesong, men heller de riktige spillertypene.

– Det vil si spillere som takler presset når du spiller for en klubb som Manchester United, spillere som tør – modige spillere!

– Det er et eget DNA som burde være i samtlige spillere som blir hentet til Manchester United. 

Dårlig planlagt kjøp? Angel Di Maria ble kun værende én sesong i United.

– Jeg har sett flere spillere komme inn portene de siste sesongene som ikke har det i seg. Jeg kunne på forhånd ha fortalt ledelsen at dette ikke er en Manchester United-spiller.

– Igjen, det handler ikke om hvor mange spillere Solskjær vil hente i sommer, det handler om spillertypene. Kommer de riktige spillerne inn portene?

– Han må jo ansette han nå

– Det denne troppen trenger, er sult (på suksess). Jeg ser tilbake på noen av lagene jeg spilte i, det var alltid mange sultne spillere der. Glem ferdigheter, er spillerne sultne nok? Har spilleren ønsket om å komme på treningsfeltet for å bli bedre hver eneste dag – for ikke å snakke om å forbedre et allerede veldig godt lag?

– Og hvis det er slik at United skal hente inn en sportsdirektør, så må de alle være på samme side. Hvis en eventuell sportsdirektør begynner å hente spillere Solskjær ikke ønsker seg, så fungerer det jo ikke.

Tvunget? Ferdinand mener at Ed Woodward rett og slett ikke har noe valg når det kommer til ansettelse av ny United-sjef.

– Ed Woodward er jo nødt til å ansette han nå. Solskjær har satt seg selv i en posisjon hvor han ikke kan gjøre annet.

Ferdinand snakket også om at han – i likhet med mange, aldri hadde sett for seg denne utviklingen på Old Trafford under Ole Gunnar Solskjær. Det som i utgangspunktet virket som en god idé på midlertidig basis, har utviklet seg til å bli en svært god potensiell løsning også langsiktig.

– Han har jo overgått alle forventninger. Han har endret hele måten folk anser klubben – og nå føles det virkelig ut som Manchester United igjen.

Powered by Labrador CMS