Solskjær om tittelkampen: – Fikk troen siden årsskiftet på at vi kan klare å utfordre

Publisert Sist oppdatert

Det første Ole Gunnar Solskjær ble spurt om på del to av pressekonferansen før Manchester-derbyet var hvordan han personlig takler presset som følger med det å være Manchester United-manager.

LES OGSÅ: Solskjærs debrief: – Kan ikke trykke på panikknappen hver gang

– Det er alltid press på deg når du er manager for Manchester United. Det var noe jeg måtte tenke på da jeg takket ja til rollen. Har jeg det som skal til for å være i en slik situasjon? Kan jeg håndtere nedturer? Kan jeg håndtere suksess? Jeg mener jeg kan det på en god måte. Jeg har et veldig bra apparat rundt meg, et fantastisk apparat som jeg bruker som sparrepartnere, og til diskusjoner, sa Solskjær, som også trakk frem den åpne dialogen med klubben som en positiv ting.

LES OGSÅ: – Andre spillere har nektet å trene og spille – de er ikke her mer – men Paul har aldri gjort det

MENER HAN TAKLER PRESSET GODT: Ole Gunnar Solskjær.

– Og når en kommer på jobb dagen etter etter å ha hatt en fridag, og en ser hvilke kvalitetsspillere en har, så ønsker en å jobbe med dem.

En av spillerne en kan tenke seg at Solskjær liker å jobbe med, er Bruno Fernandes. Han ble spurt om han kunne snakke litt om portugiserens betydning.

– Bruno får sine individuelle priser, og det er fortjent. Poengfangsten vi har hatt siden han kom viser innflytelsen han har hatt, og hans bidrag til det, så han fortjener rosen han får.

LES OGSÅ: United er fortsatt best av alle siden januarvinduet

– Han vet også at han kom inn i et lag som gjør han i stand til å benytte seg av sine beste ferdigheter og egenskaper. Han kan uttrykke seg, og kan ta risiko, fordi han har spillere rundt seg som kan gjøre løpene for ham, bevegelsene skaper eller forløser pasningene. Og han har spillere der som virkelig verdsetter ham, og han verdsetter dem.

– Han har en vinnermentalitet, han er aldri tilfreds. Han ønsker å forbedre seg, han ønsker å bli bedre. Vi så det i oppvarmingen i dag hvor fokusert han er selv på øvelsene de fysiske trenerne gjør. Han ønsker å gjøre det riktig, han ønsker å bli raskere og sterkere, og det smitter over på andre spillere. Men han er ikke den eneste spilleren som har denne egenskapen!

Slik kommenterer han egen Guardiola-statistikk

Solskjærs statistikk mot Pep Guardiola er positiv – han er den eneste manageren med en seiersprosent mot Guardiola som er på over 50% (av managere som har møtt Guardiola fire ganger eller flere), og Rob Dawson fra ESPN ville gjerne vite hva Solskjær hadde identifisert i Guardiolas lag som de har utnyttet.

– Du vet hvorfor managere ikke har en god statistikk mot Peps lag? Det er fordi Pep har et fantastisk lag og er en fantastisk manager.

– Det er ikke jeg som har en god statistikk mot ham, det er spillerne mine, det er laget mitt. Det er trenerapparatet mitt også, vi sitter sammen og finner en måte som vi tror er den riktige. Det har små marginer i disse kampene, det er det i de fleste fotballkamper.

– Jeg ville aldri sagt at jeg har en god… for jeg og Pep spiller ikke. Kanskje hvis vi spilte, ville jeg kanskje driblet ham eller taklet ham. Jeg tror jeg slo ham i… jeg tror han spilte i EM i 2000 for Spania? Vi vant 1-0, så kanskje det er den eneste seieren jeg har mot ham. Jeg må sjekke lagoppstillingene!

United.no kan bekrefte at både Guardiola og Solskjær spilte hele kampen da Norge slo Spania 1-0 i Rotterdam.

HAR EN GOD GUARDIOLA-STATISTIKK: Ole Gunnar Solskjær – men selv passer han på å si at det er spillerne m.fl. som har den gode statistikken, og ikke han personlig.

Tror United kan utfordre

Solskjær ble til slutt spurt om han, slik United-lagene han selv spilte på, gikk inn i denne sesongen med en ambisjon om å vinne ligaen – og om han har det nå.

– Fokuset er alltid å vinne, og å bli bedre. I Manchester United skal en alltid sikte mot å vinne troféer.

– De siste tre sesongene, slik de har vært, så har det vært to lag som har vært klart foran resten. Men jeg fikk troen i løpet av sesongen [2019/20], eller, siden årsskiftet, at dette laget forbedrer seg, og at vi kan klare å utfordre. Vi må selvsagt i så fall være bedre enn sist sesong, men jeg tror ikke noe lag vil vinne klart.

– Jeg går inn i hver eneste kamp og føler at vi kan vinne, så kanskje det er et svar på spørsmålet ditt. Hvis du vinner hver kamp, så ender du opp med et trofé, smilte Solskjær spøkefullt.

Powered by Labrador CMS