– Jeg vil at PSG-seieren skal bli et springbrett

Etter en ny bragd i Paris, mener Ole Gunnar Solskjær at stabiliteten nå blir Uniteds fremste utfordring.

Publisert Sist oppdatert

Nå vil nordmannen bruke den solide 2-1-seieren som et springbrett for en ny seiersrekke.

– Vi trenger stabilitet. Prestasjonene våre har vært for ujevne, og vi må få orden på hjemmeformen, sier Solskjær på del to av pressekonferansen som hadde sperrefrist til sent fredag kveld.

– Vi husker hva som skjedde sist

Manchester United tok en av de mest minnerike triumfene på lang tid mot nettopp PSG i Paris da Solskjærs menn vant 3-1 i åttedelsfinalen av Champions League i 2019.

Men den gnistrende forestillingen ble fulgt opp av en elendig form etterpå og United vant bare to av tolv kamper etter mirakelet i Paris. 

Nå vil Solskjær at tirsdagens seier skal danne grunnlaget for en solid resultatrekke.

OOOPS I DID IT AGAIN: Marcus Rashford besørget den avgjørende scoringen mot PSG i Paris for andre gang på halvannet år. Nå ønsker Ole Gunnar Solskjær at spillerne skal ta med seg den positive opplevelsen og bygge videre på den.

– Den neste uken er en perfekt test for oss, for vi husker alle hva som skjedde sist gang vi slo PSG, påpeker Solskjær.

– Responsen den gangen var ikke spesielt bra, var den vel? Nå har vi en sjanse, både spillerne og oss i trenertreamet, til å vise at vi har utviklet oss siden den gang. Stabiliteten kommer med det rette fokuset. Vi vet vi har gode spillere i klubben, og som jeg har sagt flere ganger må vi respektere basisferdighetene i fotball. Vi må løpe mer enn motstanderen og kjempe hardere, sier Solskjær.

United-manageren er optimistisk med tanke på at seieren mot PSG ikke skal bli en hvilepute.

– Om spillerne fortsetter slik de har spilt de siste to kampene, vet vi at vi skaper sjanser. Men vi må også forsvare oss som et lag. Vi kan ikke slippe inn like mange mål som vi har gjort til nå, påpeker Solskjær.

– Vi har større fleksibilitet nå

Mot PSG gikk Solskjær bort fra den mer vante 4-2-3-1-formasjonen og kjørte tre midtstoppere og to vingbacker i en 3-5-2-formasjon.

Solskjær sier at det var et helt naturlig valg for ham mot PSG, men utelukker ikke at det samme systemet kan bli benyttet også i ligaen. 

STORKAMP: Axel Tuanzebe leverte en strålende kamp mot Kylian Mbappé og PSG.

– Som trener vil du ha et fundament å spille ut fra, men noen ganger er det naturlig med bytter og endring av formasjon. Med tanke på skadene vi hadde, og motstanderen tatt i betraktning, var det rett strategi mot PSG. Vi hadde Axel tilbake og Alex fikk sin debut. Med kjøpene vi har gjor,t har vi flere muligheter til å være fleksible i stilen nå, sier Solskjær.

– Mason måtte lære på den brutale måten

På pressekonferansens første del tok Ole Gunnar Solskjær Mason Greenwood kraftig i forsvar etter at det har versert rykter om at unggutten har kommet for sent til trening.

På den andre delen utdypet Solskjær nok en gang de utfordringene som Greenwood har måttet takle.

– Mason måtte lære på den brutale måten i sommer. Realiteten er at når du gjør det bra i United får du oppmerksomhet, både på godt og vondt. Om du tar noen feiltrinn blir det fokus, og det fikk Mason merke. Men han trener bra, og jeg gleder meg over utviklingen hans. Jeg håper han har ristet av seg småplagene og er klar til helgen, sier Solskjær.

STRÅLENDE GUTT: Ole Gunnar Solskjær benyttet nok en gang anledningen til å rose Mason Greenwood og kritisere rykteflommen rundt den unge spissen.

Greenwood var blant spillerne som sjekket inn på spillerhotellet Lowry fredag kveld.

Det samme var Edinson Cavani som nå er klar til tjeneste.

– Edinson har vært borte fra fotballen en stund, men han har en naturlig god fysikk. Vi ga ham tilgang på alle fascilitetene hos oss for at han skulle trene seg opp. Nå har han flere økter med laget og har vært veldig metodisk i treningsarbeidet. Han var ikke helt klar til PSG-kampen, men forhåpentligvis er han det nå, sier Solskjær. 

Powered by Labrador CMS