Den norske United-manageren skaffet seg sårt tiltrengt arbeidsro med 3-1-seieren over Everton, men det eksterne presset ligger på 47-åringens skuldre helt til laget er på skuddhold til topp fire.
– I et managerperspektiv er ikke det en situasjon du kan leve med særlig lenge. Taper du er jobben i jeopardy, mens hver seier er en livbøye. Spørsmålet er hvor lenge det kan gå. Han er nok avhengig av en god periode fram mot jul, sa tidligere united.no-redaktør Jon Martin Henriksen om Solskjærs situasjon nylig.
Fram til Solskjærs neste «checkpoint» på 2021s første dag skal det spilles tolv kamper i tre forskjellige turneringer. Omtrent kamp hver fjerde dag. Mellom mange av kampene vil det bare være to dager fri.
I Premier League må laget avansere fra sin 14. plass på tabellen. Det er seks poeng opp til topp fire, men alle topplagene har spilt én kamp mer enn United. I Champions League handler det om å sikre billetten til utslagsrundene så fort som mulig, mens Everton venter i kvartfinalen i ligacupen.
Annonse
I «MONDAY, BLOODY HELL!» DISKUTERER VI SOLSKJÆR-STATUS:
To strake hjemmekamper
Slik ser resten av 2020-programmet ut:
21. november: West Bromwich (h) 24. november: Istanbul Basaksehir (h) 29. november: Southampton (b) 2. desember: Paris Saint-Germain (h) 5. desember: West Ham (b)* 8. desember: RB Leipzig (b) 12. desember: Manchester City (h)* 15. desember: Sheffield United (b)* 19. desember: Leeds (h)* 23. desember: Everton (b) 26. desember: Leicester (b)* 28. desember: Wolverhampton (h)*
Kampene merket med stjerne (*) har ikke fått bekreftet tidspunkt.
Det er verdt å merke seg at Solskjær får en komfortabel start etter landslagspausen med tanke på at tre av de fire første kampene spilles på Old Trafford.
Med oppskriftsmessig seier mot WBA på lørdag kan United i alle fall være på riktig side av Premier League-tabellen. Blir det også tre poeng mot Istanbul Basaksehir blir den påfølgende hjemmekampen mot PSG langt mindre avgjørende.
Samtidig sitter ikke Solskjær med en skadefri tropp etter landslagspausen. Både Victor Lindelöf og Anthony Martial har ryggproblemer, mens Alex Telles må coronatestes ved retur til England. Fra før er Luke Shaw og Eric Bailly ute, mens Marcus Rashford og Mason Greenwood har pleiet formen på Carrington.
Solskjær var kritisk til kampprogrammet etter Everton-kampen og mente de 90 minuttene kostet laget tre skader.
I november og desember blir det knapt tid til å trekke pusten på Carrington før de skal i aksjon igjen.
Se for eksempel på programmet etter neste ukes Champions League-oppgjør mot Istanbul Basaksehir:
Bortekamp mot Southampton søndag 29. november.
To dager hvile.
Annonse
Hjemmekamp mot PSG.
To dager hvile.
Hjemmekamp mot West Ham.
To dager hvile.
Bortekamp mot RB Leipzig.
Slik går det slag i slag med ytterligere seks kamper – mot blant andre Manchester City, Leeds og Wolverhampton – før vi er i 2021.
«Rekorden» Solskjær må styre unna
Det første Solskjær må gjøre er å adressere den svake formen på Old Trafford.
Uten tilskuere på tribunen har Manchester United allerede gått på tre hjemmetap mot Crystal Palace (1-3), Tottenham (1-6-) og Arsenal (0-1).
Den tvilsomme klubb-«rekorden» i Premier League er sju hjemmetap i 2013/14-sesongen. Seks av dem fant sted under David Moyes, mens Ryan Giggs tapte 0-1 for Sunderland som managervikar.
I 2001/02-sesongen tapte også Sir Alex Ferguson seks hjemmekamper.
Annonse
Med andre ord: Solskjær er allerede halvveis til Moyes og det som var Fergusons svakeste Premier League-sesong på hjemmebane.
West Bromich har imidlertid ikke vunnet noen av sine åtte kamper denne sesongen, og sånn sett bør mulighetene være til stede for at United innkasserer sesongens første hjemmeseier på lørdag.
Vi må tilbake til 1972 for å finne forrige sesong da United ikke vant noen av sine fem første hjemmekamper.
Samtidig er det verdt å merke seg at ingen lag har tatt flere poeng etter å ha ligget under enn United. Kampene mot Brighton (3-2), Newcastle (4-1) og Everton (3-1) ble alle snudd til seier.
Den eneste gangen United scoret først var i 1-6-tapet for Tottenham.