– Må snakke med beina

Publisert Sist oppdatert

Det er en særdeles viktig kamp som spilles lørdag kveld. Ikke bare er det Manchester-derby, det er også en god sjanse for United-gutta til å rykke fra en stor konkurrent, og en viktig kamp for å holde tritt med lagene helt øverst på tabellen.

Ole Gunnar Solskjær har derfor måttet gjort noen viktige valg når han har tatt ut laget til kampen.

To endringer fra Leipzig

Mest oppsiktsvekkende er det kanskje at Paul Pogba er inne i laget, etter at det har stormet rundt franskmannen denne uken. 27-åringen og midtbanekriger Fred erstatter Alex Telles og Nemanja Matic etter den skuffende kampen mot Leipzig.

Slik forklarer den norske treneren endringene:

– Vi har lyst til å spille bra, og de har levert gode prestasjoner. Både Paul og Fred er i god form, så vi ville få dem på banen i dag. Vi trenger energi og kvalitet, fordi vi spiller mot et godt lag, sier nordmannen til MUTV før kampen.

JUBEL: Paul Pogba kunne juble etter at hans kremmerhus sikret United utlikningen mot West Ham. Kampen endte til slutt med 3-1-seier til United.

Solskjær mener at Pogba nå begynner å nærme seg sitt fysiske toppnivå, etter en oppstykket sesonginnledning.

– Han fikk seg en skade etter landslagspausen, og mistet noen få kamper på grunn av det. Han leverte sin beste fysiske kamp mot West Ham, så han er på vei tilbake i form. Han blir bare bedre og bedre fysisk, og nå bær han være klar til å spille igjen.

Kristiansunderen mener Pogba har fullt fokus på det som skjer på banen.

– Det er ikke noe poeng å snakke utenfor banen uansett, du må snakke på banen som fotballspiller. Der ligger bevisene, og du kan ikke stoppe en god spiller i å spille bra dersom de fokuserer på prestasjonene sine. Han har heldigvis hatt fokus på fotballen sin.

Laguttaket viser også at Edinson Cavani ikke ble klar til kampen, mens Anthony Martial starter kampen på benken. Etter alle solemerker blir det dermed Marcus Rashford og Mason Greenwood som danner spissduo for United.

Nordmannen får spørsmål om det vil være fordel for hans lag at begge disse er United-gutter og vet akkurat hvor mye byderbyet betyr.

– Jeg tror alle vet hva dette betyr. Vi har mange spillere som har vært gjennom dette før. Et Manchester-derby er massivt, uansett hvor du kommer fra.

UNITED-GUTTER: Marcus Rashford og Mason Greenwood er oppfostret i United, og er nok ekstra giret opp før kveldens kamp.

– Men disse to har spilt disse kampene siden de var små, det har Scotty (McTominay) også. Forhåpentligvis kan vi finne vårt beste nivå, fordi det trenger vi.

– Viktig å komme godt i gang

Solskjær tror det vil være viktig å komme kjapt i gang mot de lyseblå.

– Du kan ikke gi Man. City tid med ballen, fordi de er gode nok om vi ikke starter tregt. Vi må starte kjapt, prøve å komme best i gang og få dem til å forsvare seg, sier 47-åringen til Sky før kampen.

En trend for United denne sesongen, har vært å starte tregt. Ofte har motstanderen scoret det, eller de, første målene. Det er noe Solskjær håper å unngå mot byrivalen lørdag.

– Ja, selvfølgelig. Det er ikke noe vi har intensjon om å gjøre, vi prøver ikke å starte sakte og gi motstanderen en ledelse på ett eller to mål. Selvfølgelig ikke. Slik har det blitt noen ganger. Til og med etter gode starter har vi sluppet inn. Vi må være konsentrerte i 95, kanskje 99 minutter i dag. 

United-treneren mener at kampen er en ypperlig mulighet til å få tankene bort fra skuffelsen mot Leipzig i midtuken.

– Selvfølgelig. Alle kamper du taper gjør det vanskelig, uansett. Det er en perfekt kamp å glemme forrige kamp, eller i alle fall ikke synes synd på seg selv lenger. De vet at man ikke kan kan gå inn i en kamp mot Manchester City og ikke være 100 prosent klar.

Powered by Labrador CMS