På torsdagens pressekonferanse fikk vi blant annet vite at Chris Smalling, Jonny Evans og Ashley Young er ute mot Cambridge, mens Robin van Persie og Luke Shaw er klare.
I den andre delen av pressekonferansen som ble offentliggjort sent torsdag kveld, ble det et ny formasjonsdebatt mellom Louis van Gaal og journalistene.
Mot QPR ropte fansen på 4-4-2 og fikk til slutt sin vilje. I ettertid har imidlertid Van Gaal sagt at han synes det er for risikabelt å spille med fire bak ettersom det gir ubalanse.
Annonse
På pressekonferansen utdypte nederlenderen på herlig vis.
– Jeg er klar over at statistikken er bedre med 4-4-2. Vi har vunnet flere kamper med en diamant på midten, men når vi analyserer kampene får vi «rykninger i rompa».
– Jeg sa til spillerne mine at jeg «skvisa rompa mi» («squeezing my ass»), men det var feil uttrykk. Jeg har fått «rykninger i rompa» fordi vi er ute av balanse.
– På tidligere pressekonferanser har jeg sagt at vi ikke er i balanse med 4-4-2. Vi tapte 5-3 for Leicester City, og det var ufortjent. Alle kampene vi har spilt 4-4-2, som mot West Ham, har vi alltid fått «rykninger i rompa», og det liker jeg ikke.
– Men etter at jeg skiftet system har dere kanskje sett at vi har vunnet ni eller ti på rad? Så tapte vi en mot Southampton, og diskusjonen om systemet kom opp igjen. Det er latterlig.
Et av de sentrale spørsmålene når Van Gaal skal velge formasjon er hvor Ángel Di María skal spille.
– Han spilte i en venstre midtbaneposisjon i 4-4-2. Han har ikke spilt så mye i 3-5-2 på grunn av skader, men han kom tilbake og jeg prøvde ham som spiss fordi vi trenger hurtighet i angrepet.
Annonse
– Vi må strekke spillet, og det er et viktig aspekt for en spiss. Når du gjør banen større får midtbanespillerne mer rom og kan bevege seg mer. Jeg prøvde det fordi jeg ikke hadde tid til å forberede det i starten av sesongen.
– Uansett, på de siste 15 kampene har vi kun tapt én og det var ufortjent. Vi var det beste laget.
– Men spillerne er fortsatt ikke helt komfortable med 3-5-2 og det er det veldig viktig at de er, men vi må forberede oss på disse tingene midt i sesongen, så vi gjør mange ting i løpet av kampene.
Hva manageren ellers hadde å komme med, dagen før cupmøtet på Abbey Stadium, kan du lese under her.
Vi oppdaterte etter hvert som seansen på Jimmy Murphy Centre skred frem:
Dette er en god mulighet for United, men hvor stor blir oppgaven?
– Det er alltid vanskelig å møte et svakere lag. Det ligger i spillernes underbevissthet at de møter et svakere lag. Som på onsdag da PSV, de som leder den nederlandske ligaen, tapte for et 2. divisjonslag. Slikt skjer også i FA-cupen. Overraskelser skjer stadig vekk. Forhåpentligvis går ikke det ut over oss.
Annonse
– Ved å analysere Cambridge ser vi at de spiller veldig direkte, med lange baller. De har fem, seks spillere som er over 1.90 høye, så det blir vanskelig å forsvare seg mot dem. Derfor er det viktig for oss å være godt forberedt. Det blir ikke noen enkel oppgave å slå ut Cambridge United.
Siden Cambridge, som du sier, trolig vil angripe på en annen måte enn Premier League-klubber, vil det bli snakk om å endre systemet, formasjonen, og kanskje også bruke spillere som Victor Valdés?
– Jeg har lest i media at han skal spille. Det er litt merkelig synes jeg, for jeg bestemte meg for startelleveren først i går. Ellers kan jeg ikke svare på disse spørsmålene for da gir jeg dere laget, og det har jeg ikke lyst til.
Hva med Darren Fletcher? Det har vært snakk om at han kan være på vei bort. Kan du si litt om hans situasjon?
– Han spiller for Manchester United. Der fikk du oppdateringen! Darren Fletcher er den eneste her som har vunnet FA-cupen, og han er en av mine tre kapteiner. Det er den oppdateringen jeg kan gi for øyeblikket.
Så han drar ikke?
– Man kan aldri være sikker. Overgangsvinduet er åpent, så det er ikke godt å si.
Du har vunnet cupen i Spania, i Nederland og i Tyskland. Er FA-cupen i England annerledes enn andre steder?
– Det går mer på atmosfæren. Her i landet er FA-cupen veldig viktig for folket og også for spillerne. Der ligger forskjellen. Ok, det er fantastisk å vinne cupen i Tyskland, men ikke sånn som her. Publikumstallene er også mye høyere her enn i Tyskland og Spania. Men selvsagt, om du møter Barcelona eller Real Madrid er det også fulle hus, men det ikke mange kamper som blir utsolgt til vanlig.
Hvordan er det å dra til steder som Cambridge og Yeovil, til små baner, med spillere som er vant til Premier League?
– For meg er det ikke noe annerledes, for vi forbereder oss på samme måte som vi ellers, enten det er snakk om Premier League eller til vennskapskamper. Det er fint å ha en fast fremgangsmåte. Nå, etter seks måneder, har spillerne allerede tilpasset seg dette. De må også spille innenfor filosofien vår mot et lag som har spilt som Yeovil – men også som Queens Park Rangers i forrige kamp. Cambridge spiller på mer eller mindre samme måte. Så vi forbereder oss på samme måte. Litt annerledes kanskje, for som jeg sa ligger det i bakhodet at vi møter en svakere motstander. Men sånn er det ikke. Egentlig er det bare en annen motstander med en annen spillemåte og med andre spillere. Vi må slå dem, for ellers er vi ute.
Annonse
Hvorfor tror du FA-cupen er så viktig for folk her i landet?
– Det tror jeg du kan svare best på enn jeg. Det har med kultur å gjøre. I Nederland, for eksempel, har ikke cupen vært så viktig, ikke før i de senere år. Ajax, Feyenoord og PSV, for eksempel, normalt de tre beste klubbene i Nederland, er alle ute av cupen. Det er bemerkelsesverdig. Jeg tror vi må langt tilbake for å finne noe tilsvarende.
Og dermed var Louis van Gaals pressekonferanse over for denne gang.