HAAG: Uniteds identitetskrise på bortebane begynte lenge før Ole Gunnar Solskjær fikk managerjobben, men etter den tiende strake bortekampen uten seier er det vanskelig å finne lyspunkter, selv for nordmannen som sier han aldri bekymrer seg.
Mens Solskjær så betenkt ut på sidelinjen, sang United-fansen taktfast gjennom hele kampen.
Om gamle helter.
Om Andy Cole, om Eric Cantona, om Roy Keane og Solskjær som selv spilte da United var et av de mest fryktede bortelagene i Europa.
Har blitt en mental sperre
Annonse
United står nå uten seier på fremmed gress siden den eventyrlige kvelden mot Paris Saint-Germain i begynnelsen av mars. Da var United fremdeles i skyene etter den solide starten under Solskjær og spillerne så ut som de trodde de kunne gå på vannet.
Siden har det nesten virket som om de har hatt blylodd på beina.
211 dager, 6 måneder og 27 dager, 30 uker og 1 dag siden. Du kan regne på det hvordan du enn vil, men fasiten er akkurat den samme uansett.
United har nå gått ti strake bortekamper uten seier.
Uniteds svake borteform har vært et vedvarende problem siden Sir Alex Ferguson ga seg, men trenden nå er likevel alarmerende.
Ikke siden 1989 har United spilt flere bortekamper på rad uten seier.
Det er faktisk 30 år siden og var midt i den tyngste perioden for Sir Alex Ferguson. Den gang gikk United av banen uten seier på fremmed gress fra 18. februar og frem til seieren omsider kom i kamp nummer tolv mot Portsmouth i ligacupen 20. september.
Men etter den trøstesløse perioden i 1989 gjorde skotten United til Englands beste bortelag. Det var en jobb som ikke var gjort over natten, men som til slutt la grunnlaget for så mange ligagull.
Annonse
La grunnlaget for suksess borte
Sir Alex Ferguson ledet Manchester United til imponerende 13 Premier League-titler.
Nesten enda mer imponerende er det at United under Ferguson var Premier Leagues beste bortelag i hele 15 av de 21 Premier League-sesongene skotten ledet United i.
Fergusons mannskap var faktisk det beste bortelaget i Premier League i hele ni sesonger på rad fra 1992/93 til og med 2000/01.
Det endte med syv ligagull.
Det er ikke rart United-fansen fremdeles synger om Cantona, Keane og Andy Cole.
For siden Ferguson trakk seg tilbake har ikke United vært i nærheten av å være det beste bortelaget, eller det beste laget for den slags skyld.
Verst var det i 2015/16 under Louis van Gaal da United var det niende beste bortelaget.
Annonse
Den svake borteformen er med andre ord ikke noe nytt fenomen for United.
Laget har slitt tungt med å finne sin identitet etter den legendariske skottens avgang. Det er kanskje ikke så rart når dagens mannskap er en blanding av spillere som ble hentet av fem ulike managere, men det er Solskjær som nå sitter med ansvaret og må finne løsningen.
Og Solskjærs svar er tålmodighet og ungdommelighet, ikke ulikt det som var Fergusons vei ut av knipen for 30 år siden.
– Hvorfor skal vi som trenere være bekymret? Vi ser frem til ting og vi ser etter løsninger, sa United-manageren etter Astana-kampen.
Da stod West Ham for tur i London, og vi husker alle hvordan det gikk.
På onsdagens pressekonferanse gjentok Solskjær sitt mantra til media. Det er kanskje deres jobb å krisemaksimere når det går dårlig og hylle når det går bra, men vi beholder det samme fokuset på trening hver eneste dag.
Og nå må fokuset være sterkere en noen gang for Solskjær.
Uten seier mot hjemmesvake Newcastle på søndag vil Solskjærs United tangere de elleve strake bortekampene uten seier i 1989.
Uavgjort mot AZ Alkmaar borte er ingen krise isolert sett, og resultatet vil trolig kun bli stående som en parantes i Uniteds rikholdige historie.
Men i et tettpakket kampprogram, der fem av de seks neste kampene er borte, vet Solskjær at dette var en gylden mulighet til å bryte den vonde rekken som ikke ble benyttet.