Han skal være med å identifisere en ny manager i sommer, gjøre United kommersielt attraktive igjen og håndtere kontraktsituasjonen til flere av stjernespillerne.
Dessuten har han fått den delikate Mason Greenwood-saken rett i fanget, vel vitende om at hele verden vil følge med på hvordan klubben håndterer den vanskelige situasjonen.
Annonse
Arnold kunne knapt ha fått en tøffere start, men det er også en gyllen mulighet for ham til å sette sitt tydelige preg på klubben fra første stund og bygge et rammeverk som vil tjene klubben på lang sikt.
1. Lær av Pogba-problemet
Flere kommentatorer og avisskribenter har pekt på Paul Pogbas utgående kontrakt og sagt at Arnold må løse Pogba-problemet. Men den uavklarte situasjonen rundt franskmannens fremtid i United vil faktisk løse seg selv i sommer.
Eller sagt på en annen måte; det vil tvinge seg frem en løsning i sommer.
Paul Pogbas kontrakt med United går ut etter denne sesongen, og midtbanespilleren står allerede nå fritt til å snakke med andre klubber, men United ønsker at Pogba skal bli på Old Trafford.
Spørsmålet er til hvilken pris?
Det er bare to mulige utfall på Pogba-problemet. Enten går han gratis, eller så blir han værende med en ny og lukrativ kontrakt. Richard Arnold er ikke direkte involvert i kontraktsforhandlingene – de er det Matt Judge som tar seg av, etter innspill fra den sportslige ledelsen.
Arnold vil imidlertid ha et ord med i laget om størrelsen på en eventuell ny Pogba-kontrakt, fordi den vil være med å skape presedens for andre kontrakter i fremtiden.
Annonse
Paul Pogba blir, til tross for alle de kontroversielle episodene, sett på som en av klubbens viktigste spillere og da burde kontraktssituasjonen hans vært behandlet deretter.
Det viktigste, både for Richard Arnold og Manchester United, er at klubben lærer av prosessen og ikke setter seg i en lignende situasjon igjen.
Kontraktssituasjonen til Pogba burde vært løst for lenge siden, enten ved at klubben sikret seg franskmannens underskrift på en ny kontrakt, eller ved at han hadde blitt solgt da klubben fremdeles kunne få noe for ham.
United har, i en årrekke, kjøpt spillere som har vist seg å ha en lav videresalgsverdi. Å bygge opp en balansert stall, blir en uhyre viktig oppgave for Manchester United som klubb. Akkurat nå er det for mange spillere som har en uviss fremtid i United.
2. Få fart på de kommersielle inntektene igjen
Richard Arnold er mannen som skal ha mye av æren for Manchester Uniteds eventyrlige utvikling av de kommersielle inntektene fra 2015. Det var året da United igjen fikk adidas som utstyrsleverandør, og tok kontroll over salget av drakter, klær og andre supportereffekter.
Tilstrømmingen av sponsorer har vært jevn og solid hele veien, frem til forrige sesongs regnskap ble lagt frem.
Det viste de laveste kommersielle inntektene for United siden 2014/15-seseongen.
Annonse
Selvsagt preger COVID-pandemien tallene, men i 2020 presenterte rivalene i Manchester City et regnskap som viste at klubben hadde 246,341 millioner pund i kommersielle inntekter og at dette beløpet hadde økt til 271,669 millioner pund i 2021. Det er omtrent på det nivået United lå i perioden 2016 til 2020.
Etter det united.no har fått opplyst tyder mye på at klubben vil presentere en ny avtale for sponsing av treningsutstyr og Carrington i løpet av våren.
* Alle tall er oppgitt i millioner pund og hentet fra Uniteds egne regnskaper.
Som Group Managing Director fra 2013 hadde Arnold ansvaret for mer enn bare de kommersielle inntektene, men hans rammeverktøy tjente United godt.
Nå må han igjen skape gode resultater i en tid der de sportslige resultatene har variert veldig.
3. United må treffe blink i managerjakten
Dette er i utgangspunktet ikke Richard Arnolds fremste jobb å lede jakten på en ny manager.
Det er all grunn til å tro at den jobben først og fremst har havnet på fotballdirektør John Murtough og teknisk direktør Darren Fletchers bord, og at de to i samarbeid med Ralf Rangnick og Glazer-familien vil være de som tar avgjørelsen.
Annonse
Som øverste administrative sjef i Manchester United vil imidlertid Richard Arnold ha sitt å si. Hvor mye ønsker en ny manager å investere i laget? Hvilke spillerprofiler vil han gå for? Hvor skal lønnsnivået ligge? Dette er spørsmål som vil gripe direkte inn i Arnolds ansvarsområde.
Annonse
PSG-trener Mauricio Pochettino og Erik ten Hag i Ajax er de to heteste navnene, men det er foreløpig uklart hvem United vil gå for. En tredje mulighet er Sevillas trener Julen Lopetegui. Også Spanias landslagssjef, den tidligere Barcelona-treneren Luis Enrique, er nevnt som en kandidat.
Kan det også tenkes at Ralf Rangnick blir sittende utover den initielle kontrakten, som går ut i sommer?
I tillegg er det nærliggende å tro at en fremtidig United-manager vil ha en avklaring om United spiller Champions League neste sesong eller ei.
4. Bygge videre på forholdet til fansen
Manchester United har, med rette, fått ros for måten klubben håndterte pandemien på. Richard Arnold er også styreformann i MU Foundation og har vært en tydelig pådriver for at klubben skulle engasjere seg for vanskeligstilte familier under pandemien.
I tillegg har United fått på plass et eget rådgivende supporterstyre, og både Arnold og Glazer-familien vil gjøre lurt i å lytte til råd fra denne gruppen.
Arnold har vært sentral i byggingen av de mange broene mellom supporterne og klubben. Den jobben må for alt i verden ikke neglisjeres.
5. Hold gjelden under kontroll
Manchester Uniteds totale gjeld har vært mer eller mindre uendret i flere år. Men det er nettogjelden som er av interesse og i realiteten reflekterer Manchester Uniteds økonomiske soliditet.
COVID-pandemien rammet United hardt og sviktende inntekter medførte en høyere nettogjeld, noe tallene under viser med all tydelighet.
Uniteds nettogjeld siste tre år: 2018/19: 203,595 mill. pund 2019/20: 474,076 mill. pund 2020/21: 419,578 mill. pund
Gjelden i seg selv fremstår ikke som et stort problem for Manchester United nå, men om ikke inntektene økes betraktelig, kan den hemme konkurranseevnen til United, særlig målt opp mot naboklubben City og rivalene Liverpool, som også har opplevd en økning i de kommersielle inntektene med en ny utstyrsavtale med Nike.
Ed Woodward fikk mye kritikk, også det med rette, for mange feilslåtte valg. Men måten den tidligere finansmannen håndterte Uniteds gjeld på, og loste klubben gjennom en ekstremt krevende periode på, var et solid økonomisk håndverk.
De største omorganiseringene og refinansieringene av gjelden er allerede gjort, men Arnold vil være påpasselig med å sørge for at klubbens samlede gjeldsbyrde ikke vokser igjen.