OFFISIELT:

Wan-Bissaka forlater United - klar for West Ham

Etter noen uker med rykter og spekulasjoner er det omsider klart: Aaron Wan-Bissaka forlater Manchester United. 

Publisert Sist oppdatert

Høyrebacken forlater Manchester United etter fem år og 190 kamper. Nå flytter han hjem til London og skal spille for West Ham. 

27-åringen gjennomførte mandag den medisinske undersøkelsen, og tirsdag ettermiddag bekreftes overgangen. Ifølge rapportene betaler West Ham 15 millioner pund for Wan-Bissaka.

I underkant av en time etter bekreftelsen kommer han selv med en avskjedsmelding til alle med et United-hjerte.

– Til alle assosiert med Manchester United, takk. Dere har hjulpet meg med å oppnå så mange drømmer og jeg forlater klubben med minner som vil være med meg resten av livet.

– Jeg er så takknemlig for kjærligheten, hjelpen og støtten jeg har fått fra spillere og ansatte gjennom de siste 5 årene og jeg ønsker dere kun alt det beste.

– Takk til fansen, dere har stått med oss i med- og motgang. Setter pris på dere. Tusen takk, Reds. 

United la 49,5 millioner pund på bordet da han ble hentet i 2019 av Ole Gunnar Solskjær. Da hadde han hatt én meget god sesong i Crystal Palace, men han utviklet seg aldri til å bli den høyrebacken man håpte på i United-drakten. 

Siden United-overgangen har Wan-Bissaka vært litt inn og ut av United-laget.  Skader, trenerbytter og den positive utviklingen til Diogo Dalot har vært medvirkende årsaker til det. 

Forrige sesong spilte han 30 kamper i alle turneringer for United. Hans siste offisielle kamp for klubben ble FA-cupfinalen mot Manchester City. Der fikk han 9 av 10 på børsen.

Aaron Wan-Bissaka i kjent positur. Her setter han inn en takling mot Jeremy Doku i FA-cupfinalen.

Enorm defensivt, begrenset offensivt

Den 1997-fødte engelskmannen har hatt defensive én mot én-dueller som sin spisskompetanse. Det er mange angrepsspillere som har slitt mot Wan-Bissaka som med sin fart og taklingsstyrke har vært vanskelig å passere. Offensivt har han imidlertid vært mindre effektiv. 

Han har gjerne blitt med i angrep, men som regel har det skortet på både besluttsomhet og sluttprodukt. Faktum at han bare står med 13 målgivende pasninger på sine 190 kamper viser det. 

Rapportene de siste ukene har antydet at Wan-Bissaka savner London og ønsker å flytte tilbake til den engelske hovedstaden, noe han nå gjør. Han skal nå spille under Julen Lopetegui, som fikk West Ham-jobben tidligere i sommer. The Hammers endte på 9. plass forrige sesong. 

United og Wan-Bissaka får et gjensyn med hverandre i niende serierunde: 26. oktober tar United turen til London og møter West Ham.

Wan-Bissaka blir West Hams åttende signering denne sommeren. 

London-laget har vært svært aktive på overgangsmarkedet og har signert Max KJilman, Crysencio Summerville, Niclas Füllkrug, Luis Guilherme, Guido Rodríguez, Wes Foderingham og Jean-Clair Todibo.

Aaron Wan-Bissaka sammen med Ole Gunnar Solskjær da han ble hentet til United i 2019.

Ny back på vei

For Uniteds del gir det mening å selge Wan-Bissaka: Høyrebacken har bare ett år igjen av kontrakten, så valget var enten å selge ham denne sommeren, miste ham gratis i 2025 eller tilby han en ny kontrakt. 

Wan-Bissaka blir sommerens femte spillersalg. Fra før har United solgt Alvaro Fernandez, Donny van de Beek, Willy Kambwala og Mason Greenwood. 

Salget av Wan-Bissaka baner vei for Noussair Mazraoui til Manchester United. 

Det er bare et tidsspørsmål før han er offisielt United-spiller: Mandag ankom han Carrington der han, sammen med Matthijs de Ligt, gjennomførte den medisinske undersøkelsen.

Mazraoui er ventet å skrive under på en femårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år, og kan få debuten allerede fredag når den nye Premier League-sesongen sparkes i gang. 

Powered by Labrador CMS