Ole Gunnar Solskjær, Oslo Business Forum.

– Ville du tatt United-jobben nå, Ole Gunnar?

Publisert Sist oppdatert

Det går en stund mellom hver gang Ole Gunnar Solskjær prater, og det går i alle fall lenge mellom hver gang han snakker offentlig i Norge.

Torsdag var han imidlertid på Oslo Business Forum, hvor united.no også var til stede.

Der sa han blant annet følgende:

Om han ville sagt ja til United-jobben på ny?

– Jeg liker ikke å snakke om jobber som andre managere har, men ja, selvsagt!

Om Ronaldo-signeringen:

– For å svare på det så trengs det litt kontekst. Han forlot Juventus, og vi kunne ikke la ham ende opp i Manchester City. Jeg snakket med Ronaldo, men dynamikken i garderoben hadde endret seg. 

8. SEPTEMBER 2021: Cristiano Ronaldo sammen med daværende United-manager Ole Gunnar Solskjær etter at overgangen fra Juventus var en realitet.

– Kanskje førte det til at andre følte seg mindre viktige. Så ble han toppscorer, men jeg stod uten jobb ti uker etterpå.

– Etterpåklokskap er en vidunderlig ting, og i etterpåklokskapens navn så ble det feil.

Om det å bruke ungdommer:

– Jeg tror på ungdom. Det er noe som nå ligger i genene mine. De er kreative, fryktløse, de er offensive, men også lojale.

– Så er sosiale medier noe som tar livet av alt, tastaturkrigerne.

Om tips til unge ledere:

– Åge Hareide, Drillo, Fergie. For meg så er det sentrale selvbevissthet. Kjenn deg selv. Vit hva du står for, hva du tror på. Hva verdiene dine er. Styrkene og svakhetene. Bli kjent med folkene rundt deg.

– Jeg vet for eksempel at jeg er ganske god til noen ting, men dårlig til andre ting. Da må man bli kjent med folkene rundt seg slik at man utfyller hverandre.

Hva gjør Solskjær sint?

Ole Gunnar Solskjær, Oslo Business Forum.

– Egoistisk oppførsel er uakseptabelt. Innenfor fotballen er det uakseptabelt. Spillere som synes at de er bedre enn lagkamerater eller de ansatte, eller spillere som bevisst gjør handlinger som trosser fellesskapet.

Powered by Labrador CMS