THE ATHLETIC:

Vil ha engelske ligakamper til USA – Premier League-sjefen holder døren «på gløtt»

Publisert Sist oppdatert

Se for deg at du har pakket kofferten, printet ut boardingkortet (for de som fortsatt gjør det) og funnet frem passet før en etterlengtet tur på Premier League-kamp i åpningshelgen i august.

Du skal imidlertid ikke til England, men til USA.

Det kan bli en realitet i fremtiden dersom NBCs leder for rettighetsavtaler, Jon Miller, får det som han ønsker.

I et intervju med The Athletic avslører Miller at han har vært i flere samtaler med Premier League i et forsøk på lokke engelske ligakamper til amerikansk jord. NBC har hatt Premier League-rettighetene i USA siden 2013, og i løpet av de siste drøye ti årene har de generert imponerende seertall.

Miller forteller at Premier League-sjef Richard Masters har vært villig til å lytte til forslagene.

– Vi arrangerte oppkjøringsturneringen «Premier League Summer Series» i fjor sommer, og hele 265.000 tilskuere var til stede fordelt på de ni kampene. Det var flott, forteller Miller.

Fulham, Aston Villa, Newcastle, Chelsea, Brighton og Brentford var lagene som deltok i turneringen.

– Alle lagene hadde gode opplevelser, og de fikk også god kontakt med supporterne. Premier League så at det var veldig suksessfullt. Jeg hadde elsket om vi på et tidspunkt i fremtiden hadde noen åpningskamper i sesongen her.

– Det er noe vi vil fortsette å jobbe for. Amerikanere hadde likt det.

Premier League-sjef Masters uttalte til The Athletic forrige uke at døren holdes «på gløtt», men at det på nåværende tidspunkt ikke er en del av ligaens planer.



Powered by Labrador CMS