DEL TO AV PRESSEKONFERANSEN:

– Vi vet allerede at vi kan slå City

Publisert Sist oppdatert

På del to av pressekonferansen før Community Shield-oppgjøret mot City fikk Erik ten Hag igjen spørsmål om skadene, og han fikk blant annet spørsmål om hvorfor det spesielt har vært et problem i forsvaret. 

Dette i lys av at han allerede hadde bekreftet at Harry Maguire, Victor Lindelöf, Luke Shaw og Aaron Wan-Bissaka var usikre til kampen (av disse fire ble kun Maguire med i troppen), i tillegg til at Tyrell Malacia allerede var utilgjengelig. 

– Med noen av disse så vil jeg ikke akkurat kalle det en skade. Det handler mer om å bygge seg opp til sesongen, fordi de har hatt noen problemer i sesongoppkjøringen og på våren. Så det er en kontinuerlig prosess med dem å bygge dem opp til en ny sesong.

– Til kampen i morgen, men også i ligaen om en uke, så er vi ikke i en posisjon hvor vi kan ta sjanser med spillerne, og da risikere å mangle dem i lange perioder.

Maguire og Lindelöf på trening sommer 2024.
Maguire er med sørover – mens Lindelöf ikke dro med resten av troppen.

Ten Hag ble spurt om ikke det med å unngå å ta sjanser må balanseres med hva det vil bety for den troen som vil oppstå hvis United skulle starte sesongen med å slå City.

– Vi vet allerede at vi kan slå City, og det avhenger ikke av lørdagens resultat, det vil ikke forandre på den troen. FA-cupen var også en mye viktigere anledning enn lørdagens kamp. Vi ønsker uansett å vinne, men vi har vist ved andre anledninger at vi kan slå City. Vi har troen på det, men vi ønsker ikke å ta noen sjanser med spillere, og så miste dem i lange perioder. Det er det vi må ta med oss fra forrige sesong, for når en kommer inn i et mønster hvor en mangler mange spillere med skader i samme lagdel, så går det ut over resultatene. Vi ønsker resultater, og i så fall må spillere være tilgjengelige.

LES OGSÅ: Maguire er med til London – flere andre mangler

Ten Hag svarte også bekreftende da han fikk spørsmål om det kan være at en ikke får sett United på sitt beste før i september siden United ikke har hatt en samlet tropp før denne uka. Han la også til at det ikke bare er United som har dette problemet.

– Men det er også lag med færre landslagsspillere, som kan ha en skikkelig sesongoppkjøring, og som trolig ligger foran oss [akkurat nå].

Erik ten Hag smiler og ler med Joshua Zirkzee på trening på Carrington, 7. august 2024.
Ten Hag og Zirkzee tidligere denne uka.

Ten Hag fikk etter hvert spørsmål om United nå er klare til å kjempe om ligagullet også, etter å ha vunnet troféer på Wembley i begge Ten Hags første sesonger. 

United-manageren påpekte da at United kom til å prøve å vinne cupene igjen også, før han sa:

– Det det viser er at vi er konkurransedyktige, og at vi er i stand til å slå enhver motstander. Det har vi bevist de siste to sesongene. Vi slo Liverpool, og vi slo Manchester City. Vår utfordring er å bli mer stabile, og å gjøre det bedre mot dårligere lag, og der er andre lag foran oss, og vi må ta dem igjen.

Powered by Labrador CMS