Erik ten Hag smiler til kamera i forkant av kampen mot Aston Villa på Villa Park.

– Vi har mange kamper så det handler om rotasjon

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag ble avbildet i svært godt humør da han ankom Villa Park foran det mange tror er en skjebnekamp med tanke på hans egen fremtid.

Nederlenderen overrasket mange da lagoppstillingen ble offentliggjort og det ble bekreftet at både Jonny Evans og Harry Maguire starter som midtstoppere, fremfor Lisandro Martinez og Matthijs De Ligt. 

Valget av stopperpar ble selvsagt tatt opp da Ten Hag møtte rettighetshaver Sky Sport til intervju før kampstart.

– Det handler om rotasjon. Vi har så mange kamper vi skal spille så det er viktig å holde alle i gang. Man ser på motstanderen også tar man valg utfra det.

Manageren ville dermed ikke prate om at valget kan være basert på de siste kampers prestasjoner hvor United har sluppet inn seks mål på de siste to kampene med De Ligt og Martinez som stopperpar.

Da manageren senere pratet med MUTV fortalte han litt mer om valget av stopperpar.

– De Ligt og Martinez har spilt mange kamper, så det er viktig at vi styrer belastningen. Selv når vi ser på motstanderen tenker jeg det er det riktige valget.

Reporteren fra Sky Sports sier at Ten Hag virker rolig og avslappet før kampstart, hvor på Ten Hag drar svaret ut på utvikling og en tropp i harmoni.

– Alle kamper er viktige, så det gjør det ikke for stort. Vi er rolige og fattet. Spillerne og jeg er veldig rolige og fokusert utelukkende på de oppgavene vi terper på og hva vi kan bli bedre på. Det er en del av prosessen. Vi trenger en sterk mentalitet og må forbedre oss og gå videre.

Når Ten Hag får spørsmål om Villa som motstander, med Villas seier mot Bayern München i midtuken i bakhodet, ser manageren frem til kamp.

– Det er et veldig bra lag og en stor utfordring for oss. De slo Bayern München, men har også gjort en del endringer på laget, og vi ser hva de har gjort og kommer til å justere oss etter det.

Under kan du se hva Ten Hag sa da han møtte Viaplay-studio med Peter Schmeichel og Freddie Ljungberg:

Powered by Labrador CMS