Våre vurderinger om laget mot Wolves

Publisert

Bråk rundt Rashfords barbesøk i Belfast, Kamerun-krøll for André Onana og mareritt for Marokkos og Uniteds Sofyan Amrabat i Afrikamesterskapet, men også en rekke spillere tilbake fra skader og sykdom. 

Det går i bølger i United-verdenen og det er sjelden eller aldri en kjedelig dag. 

4-2 og avansement i FA-cupen mot League Two-klubben Newport, stilnet kanskje ikke de mest intense kritikerne av Erik ten Hags United. United fikk imidlertid gjort jobben, riktignok uten å overbevise, og er klar for 5.runde i verdens eldste cupturnering. 

FREMDELES UNDER PRESS: Erik ten Hag og United tok seg videre i FA-cupen, men har en stor jobb foran seg om Champions League-spill skal bli en realitet neste sesong.

Nå er det Premier League og bananskallet Wolverhampton som venter. Ulvene fra Midlands minner i grunnen ganske mye om sjokoladen til Forrest Gump. Man vet simpelthen ikke hva man får. 

Sterke hjemmeseire mot Manchester City, Tottenham og Chelsea er statistikk en kan nikke anerkjennende til. Grelle skreller mot Brighton og nedsrykkstruede Sheffield United har fått Wolves-fansen til å bytte anerkjennende nikk med hoderisting. 

Slik sett kan Wolverhamptons sesong minne mye om Uniteds, men Ten Hags menn møter et lag som er i slag. 

LES OGSÅ: 
Ten Hag om Rashford-støyen
Prøv deg på vår ferske United-quiz
Ratcliffe ønsker flere sjefer på plass de neste ukene

United har nemlig all mulig grunn til å se opp for hjemmelaget som står med tre seire og én uavgjort på de fire siste ligakampene.

Om Wolverhampton slår United vil Gary O'Neils mannskap passere Ten Hags menn på tabellen. Det hadde gitt høye odds etter en ligastart der Wolves stod med én seier på de første seks kampene. 

Manchester United

Det lysner på skadefronten. 

Anthony Martial, Victor Lindelöf, Mason Mount og Tyrell Malacia er fremdeles ute med skader, men Mount nærmer seg en retur. André Onana er tilbake fra Afrikamesterskapet og går trolig rett inn på laget mot Wolves etter at Altay Bayindir var vikar mot Newport.  

Om Afrikamesterskapet ble en nedtur for Onana, kom ikke Sofyan Amrabat og hans Marokko noe særlig bedre ut av det. Amrabat ble utvist da Marokko tapte for Sør-Afrika, og Wolverhampton-kampen kommer trolig for tidlig for Amrabat. 


André Onana – Tilbake fra Afrikamesterskapet og går rett inn på laget. Noe annet vil overraske til tross for at Altay Bayindir ikke gjorde noen dårlig figur i FA-cupen. 

Diogo Dalot – Aaron Wan-Bissaka var ikke i troppen mot Newport, og kan stille uthvilt her mot kjappe Wolves-spillere, men vi tror likevel Dalot tar høyrebacken

Lisandro Martínez – Det er vidunderlig å ha Licha tilbake etter skade. Nå trenger han spilletid mer enn noe annet og starter mot Wolverhampton. 

Raphaël Varane – Harry Maguire er tilbake, men vi føler oss ganske trygge på at Ten Hag velger stopperparet som var det beste sist sesong og som nå endelig kan bli samkjørt igjen. 

Luke Shaw – Når Shaw er fit for fight er venstrebacken hans.

VIKTIG: Luke Shaw var et stort savn da han var ute med skade. Nå er han heldigvis tilbake.

Kobbie Mainoo – Mainoos inntreden på laget har vært denne sesongens mest positive og gledelige bekjentskap. Virker å være fast på laget og det fortjener unggutten. 

Casemiro – Den brasilianske veteranen trenger å komme i matchform for å finne tilbake til taktene fra fjorårssesongen. Startet mot Newport og starter også her.

Antony – Her tar vi en liten sjanse og gir brasilianeren plassen på høyrekanten på bekostning av Alejandro Garnacho. Antony både scoret og serverte målgivende mot Newport og fikk forhåpentligvis en dose selvtillit. Den tror vi Ten Hag vil dyrke. 

Bruno Fernandes – At portugiseren starter er like overraskende som at julaften kommer den 24.desember hvert år. 

SCORINGER: Både Antony og Bruno Fernandes scoret mot Newport. Forhåpentligvis kan duoen bidra med flere scoringer når Wolverhamton venter.

Marcus Rashford – Vi tror nattklubbråket i Belfast er et tilbakelagt kapittel og at Ten Hag derfor vil gi Rashford sjansen fra start. I motsetning til Jadon Sancho skal Rashford ha lagt seg flat og beklaget. Normalt sett ville vi ikke blitt overrasket om Ten Hag hadde benket Rashford i en kamp eller to for å statuere et eksempel, men samtidig handler det om å få partnerskapet mellom Rashford og Højlund i gang for alvor. 

Rasmus Højlund – Ny nettkjenning mot Newport, hans åttende denne sesongen. Selv om kun to av dem har kommet i Premier League, er det lov å håpe at dansken nå vil profitere på å ha bedre spillere rundt seg med de som returnerer etter skade og sykdom. Klart førstevalg på spissplass uansett. 

VÅKEN: Rasmus Højlund scoret Uniteds fjerde mål mot Newport i FA-cupen. Finner han veien til nettmaskene på ny mot Wolverhampton?

Wolverhampton

Joao Gomes  har sonet ferdig karantene og er aktuell igjen. Hwang Hee-chan er opptatt med Asiamesterskapet, mens  Boubacar Traore er uaktuell på grunn av spill i Afrikamesterskapet. 

United har slått Wolves i seks av de syv siste ligamøtene, og i løpet av de siste ti kampene (alle turneringer inkludert) mellom United og Wolves har det kun blitt scoret elleve mål. 

I FORM: Wolves-keeper José Sá og lagkameratene er i bra slag etter å ha vunnet fire av de fem siste ligakampene. Kan United stikke kjepper i hjulene for hjemmelaget?

De dårlige nyhetene først: Wolves har scoret i 17 ligakamper på rad på øverste nivå i England for første gang siden 1968! Wolves er også ubeseiret på de siste åtte hjemmekampene i ligaen der fem av kampene har endt med seier for Gary O'Neils mannskap. 

Så til det som er litt hyggeligere; Gary O'Neil har tapt alle tre ligakampene mot United (med Wolves og Bournemouth) og laget hans har ikke scoret i noen av disse kampene.

Trolig Wolves-lag: José Sá, Max Kilman, Craig Dawson, Toti, Nélson Semedo, Tommy Doyle, Mario Lemina, Matt Doherty, Pablo Sarabia, Matheus Cunha, Pedro Neto

Powered by Labrador CMS