Varane legger opp

Publisert Sist oppdatert

Raphaël Varanes karriere er over. Det bekrefter franskmannen på Instagram.

Han forlot United da kontrakten gikk ut i sommer, og signerte for Como, men pådro seg en kneskade i debuten for den italienske klubben.

– De sier at alle gode ting tar slutt. I løpet av min karriere har jeg tatt på meg mange utfordringer, og reist til meg til anledninger gang på gang, og nesten alt skulle være umulig. Utrolige følelser, spesielle øyeblikk og minner som vil vare livet ut. Når jeg reflekterer over disse øyeblikkene, er det med en enorm stolthet og en følelse av å ha oppnådd det som var mulig at jeg annonserer at jeg legger opp fra spillet vi alle elsker.

– Jeg holder meg selv til den høyeste standarden, og jeg ønsker å gå ut på topp, og ikke bare klamre meg til fotballen. Det krever en stor dose med mot for å lytte til hjertet og instinktet ditt. Ønske og behov er to forskjellige ting. Jeg har falt og reist meg tusen ganger, og denne gangen er det tid for å stoppe opp, og legge fotballskoene på hylla og la det å vinne et trofé på Wembley være min siste kamp [Varane spilte en Coppa Italia-kamp for Como, kampen hvor han pådro seg skaden, red.anm.].

Han sier ellers at han ikke angrer på noe, og at han har elsket å spille for de klubbene han har spilt for – og at han fortsetter i Como, bare uten fotballsko og leggbeskyttere.

Varane spilte 95 kamper for Manchester United, og scoret 2 mål. Hans siste kamp for klubben ble altså FA-cupfinalen mot City på Wembley, hvor vi ga ham karakteren 9 på spillerbørsen, og skrev følgende: 

«Slo pasningen som endte med en tung offside da Rashford trodde han scoret, og spilte som om han akkurat hadde kommet fra sin femte strake Champions League-seier med Real Madrid og ikke sin aller siste United-kamp, selv om han også havnet i noen litt mer skumle situasjoner da United ble veldig lave utover i 2. omgang. 1. omgang var en 10er for meg.»

Varane raget høyest i denne duellen mot Kyle Walker i FA-cupfinalen.
Powered by Labrador CMS