Utlånte Aljofree fikk seniordebut

Publisert Sist oppdatert

19-åringen Sonny Aljofree fikk sin første opptreden i seniorfotball på lørdag. United-spilleren var med fra start da utlånsklubben Accrington Stanley møtte Morecambe.

Den 19 år gamle spilleren startet i Uniteds akademi og var en del av troppen som vant 11. FA Youth Cup i mai 2022, hvor han blant annet spilte sammen med Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho.

Aljofree var på lån hos Altrincham forrige sesong, men fikk ingen offisielle kamper før han returnerte tilbake til United. Han var med under klubbens pre-season, men har fortsatt ikke debutert med A-laget.

Lørdag hjalp han League Two-laget Accrington Stanley til en viktig hjemmeseier.

- Jeg er i ekstase, sa Aljofree til klubbens medier.

- Det er noe jeg har jobbet for hele livet, og at det endelig skjer, gjør meg overlykkelig. Takk til manageren for at han stolte på meg og ga meg muligheten.

- Jeg er ivrig etter å spille fotball hver dag. Fotball er det jeg elsker, det er min lidenskap. Men omstendigheter skjer, manageren velger sitt lag, nå har jeg endelig fått sjansen, og vi fikk tre poeng, så jeg er glad for å kunne hjelpe laget på min måte.

Aljofree nevnte også hvordan han taklet presset før kampen.

- Jeg fikk sommerfugler i magen, men ikke noen reelle nerver fordi jeg har trent med gutta hver dag. Jeg vet hva spillerne er gode for, og jeg stoler på dem. Du så det der ute, alle gjorde jobben sin, og det fungerte.

Aljofree og Stanley ledet kampen 2-0 fram til det 86. minutt. Da ble det sluppet inn mål på et frispark.

- Jeg tror det handler om å snakke med hverandre på banen. Det gjør at du tenker klarere. Det er en av mine egenskaper – jeg liker å lede. Jeg var kaptein for U21-laget, og jeg har stort sett vært kaptein gjennom hele akademireisen min. Å kommunisere er en av mine styrker, og jeg vil bringe det til banen.

19-åringen er ikke den eneste i familien som driver med fotball. Faren, Hasney, er tidligere profesjonell fotballspiller som nå er leder for trenerutdanning og -utvikling i Singapores fotballforbund.

- Det er utrolig fordi han flyttet til Singapore for rundt to måneder siden, og jeg trodde han kom til å gå glipp av debuten min.

- At han var her på min debut var en utrolig følelse. Mamma og pappa har vært mine største støttespillere gjennom livet. Hele familien min, stort sett, var her, så jeg vet at jeg har den støtten i ryggen.

- Jeg tror jeg vil få gratulasjonene fra dem alle, og så vil pappa etter kampen si: 'Ja, du kunne gjort det bedre'. Men, som jeg sa, det var debuten min, og det handlet om å levere en god prestasjon og vise hva jeg kan.

Powered by Labrador CMS