Casemiro med ballen for Brasil, 25. mars 2023. Brazil. Landslaget.

Utelatt fra Brasils tropp

Publisert Sist oppdatert

Til sommeren braker det løs med Copa America. Turneringen arrangeres i USA fra natt til 21. juni og finalen spilles natt til 15. juli, bare noen timer etter at Europa Mesterne er kåret. Brasil kom hele veien til finalen i 2021, men ble slått på målstreken av Argentina. Det er derimot større sjanse for at Casemiro spiller for United i Trondheim på finaledagen, enn for Brasil. Han har nemlig blitt utelatt fra troppen.

Fredag ble den endelige troppen med Brasils 23 spillere annonsert, hvor Casemiros navn ikke er inkludert. Arsenals Gabriel Jesus og Tottenhams Richarlison er heller ikke på lista .Derimot er tidligere United-spiller Andreas Pereira en del av midtbanespillerne, sammen med Douglas Louis, Joao Gomes, Lucas Papueta og Guimarães. Flere har stilt spørsmålstegn ved United-spillerens fravær i kommentarfeltet.

Manager for Brasil, Dorival Junior, forklarte sin beslutning om å utelate Casemiro fra Brasil-troppen til sommerens Copa America til Globo Esporte

- Angående Casemiro, han fortjener respekt fra oss alle. Jeg tok en prat med ham i Manchester for tre måneder siden og forklarte hva jeg tenkte på den tiden, om hans og lagets situasjon, og hva jeg trengte. Men bare fordi han ikke ble tatt ut denne gangen, betyr det på ingen måte at han er utelukket fra fremtidige uttak. 

- Han vet nøyaktig hva jeg synes om ham, og det er hovedsaken. I morgen skal jeg ta en ny prat med ham og skissere hva jeg tror kan skje i fremtiden, fordi han er en spiller som fortjener omtanke, hengivenhet og respekt. Vi vil fortsett å tro på en spiller på hans nivå.

Casemiro i aksjon for Brasil mot Peru.

Casemiro debuterte for Brasils A-lag i 2011. Siden har han fått 75 landskamper for Brasil. I mars ble han tatt ut til troppen da Brasil skulle møte England og Spania i vennskapskamper, men på grunn av skader måtte ham reise hjem. Brasilianeren har slitt mye med skader denne sesongen og mistet flere kamper for United.

Brasil havnet i gruppe D sammen med Colombia, Paraguay og Costa Rica. 

Powered by Labrador CMS