SLIK VAR KAMPEN:

United tapte Community Shield etter straffe-thriller

Community Shield-oppgjøret måtte avgjøres på straffer. Etter en lang og nervepirrende straffekonk var det City som sto igjen som vinnere.

Manchester United avsluttet den forrige sesongen mot City og innviet den nye mot samme motstander - men det ble et annet utfall denne gangen.

Kampen måtte avgjøres på straffer. Der var det City som vant 7-6 etter at United hadde gitt fra seg intiativet.

Det var også et sent City-mål som førte til at det gikk til straffer.

Alejandro Garnacho, mannen som scoret det første målet i FA-cuptriumfen i mai, kom inn fra benken og scoret nok en gang mot City på Wembley. På en ettermiddag der det så ut som United skulle fortvile etter å ha sløst med sjansene, tok argentineren ansvar da han dro seg inn i banen og hamret ballen i mål.

Bernardo Silva utlignet i det 89. minutt, og dermed skulle det hele avgjøres på straffer.

Bruno Fernandes tok den aller første straffen. United-kapteinen scoret sikkert. André Onana fulgte opp med å redde forsøket fra Bernardo Silva, og deretter scoret både Diogo Dalot og Garnacho. City kom seg inn i straffekonken igjen da Jadon Sancho bommet på sitt forsøk.

Evans gikk frem som Uniteds åttende straffeskytter og satte ballen over mål. Manuel Akanji scoret på det påfølgende straffesparket, og dermed vant City.

Kanskje ufortjent, for United kunne - og burde - ha scoret flere mål.

Jonny Evans etter sin straffebom.

Slapp med skrekken

Det var Bruno Fernandes som fikk æren av å sparke den nye sesongen i gang da han tok avsparket.

Etter noen jevnspilte åpningsminutter tok City mer og mer over. United så ganske planløse ut da de fikk låne ballen , og flere av stjernene som ble kastet rett inn på laget etter ferien så rustne ut.

City tok mer og mer over, og var fryktelig nærme scoring etter en gavepakke fra United i det 23. minutt: Lisandro Martínez, venstreback for anledningen, ga bort ballen like utenfor egen 16-meter. James McAtee kom til avslutning for City og traff stolpen.

United slapp med skrekken.

City var fryktelig nære ved å ta ledelsen etter en gavepakke fra United-forsvaret, men James McAtee traff stolpen.

Etter den megasjansen begynte United-spillerne å våkne. Casemiro, Kobbie Mainoo og Bruno Fernandes tok mer tak i kampen, United hadde mer ball og begynte å sette opp Amad og Marcus Rashford i gunstige posisjoner.  Det ga nesten avkastning.

United holdt på å ta ledelsen på vakkert vis i det 31. minutt. Amad tok initiativet og stormet uredd mot Joskvo Gvardiol før han satte opp en vegg med Casemiro. Amad fikk ballen tilbake inne i 16-meteren og spilte ballen på tvers inn foran mål.

Der lå Mason Mount, men avleveringen var litt for upresis fra Amad, som falt fortvilet til gresset.

Bare minutter senere viste United seg frem igjen med et nydelig angrep der det var mye bevegelse og få touch: Casemiro satte Rashford opp i en god skuddposisjon, men Uniteds nummer 10 klarte ikke å bøye ballen i det lengste hjørnet.

Det sto målløst til pause, men United gikk i garderoben som det førende laget.

Amad begravde ansiktet i hendene etter angrepet som nesten ga United en drømmescoring.

De røde djevlene fortsatte der de slapp etter hvilen, og etter 52 minutter fikk United ballen i mål: Martínez spilte Fernandes fri med en stikker fra dypt i banen og portugiseren fulgte opp med å klistre ballen i det lengste hjørnet. Men perlemålet ble korrekt avvinket for offside.

Flere bytter

I det 58. minutt gjorde Erik ten Hag fire endringer: Mount, Amad, Mainoo og Harry Maguire ble alle byttet ut. Inn kom Toby Collyer til sin seniordebut, Scott McTominay, Alejandro Garnacho og Facundo Pellistri.

Da gikk Martínez inn i i sin hakket mer vante midtstopper-rolle, mens Pellistri tok plass på en mer uvant høyreback-posisjon.

City hevet seg i minuttene som fulgte, men slet med å skape de helt store sjansene. I stedet var det United som fikk den virkelig store.

Bruno Fernandes spilte en glimrende stikker til gjennom til Alejandro Garnacho. Argentineren spilte ballen på tvers til Rashford, som alene med keeper avsluttet.

Dessverre for han og United traff han stolpen.

Marcus Rashford var uhyre nære å åpne målkontoen.

Ikke lenge etter hadde Scott McTominay muligheten til å sende United i føringen. Rashford raget høyest etter en corner og nikket ballen ned til skotten, som rett og slett bommet på ballen fra en drømmeposisjon.

Det så ut som United skulle fortvile over misbrukte muligheter, for sjansene var mange, men effektiviteten manglet.

Så dukket Garnacho opp med sin scoring i det 82. minutt.

Etter målet gjorde Ten Hag et bytte til: Rashford gikk ut, mens Jadon Sancho kom inn til sin første tellende United-kamp siden 26. august i fjor.

Men City slo tilbake: Et innlegg fra høyre fant Bernardo Silva på bakerste stolpe. Den 173 centimeter høye portugiseren slo Pellistri i lufta og stanget inn utligningen i det 89. minutt.

Dermed måtte det hele avgjøres på straffer. Fernandes, Dalot, Garnacho scoret, før Jadon Sancho bommet på sitt forsøk. Dermed var City inne i det igjen. Den ene etter den andre fra den lyseblå og røde delen av Manchester scoret.

Det var rett og slett høy kvalitet på straffesparkkonkurransen.

Til slutt var det Jonny Evans som bommet på Uniteds åttende straffe, som banet vei for Citys Community Shield-triumf.