Simi Awujo, Canada, landslaget, 6. april 2024.

United signerte midtbanespiller

Publisert Sist oppdatert

Vi omtalte det tidligere i uka, og nå har Manchester United har bekreftet at midtbanespilleren Simi Awujo har signert for klubben. 

20-åringen er Uniteds femte signering denne sommeren, etter at Dominique Janssen, Melvine Malard (innlånt i fjor, nå gjort permanent), Elisabeth Terland og Anna Sandberg tidligere har signert for klubben.

Awujo har signert en treårskontrakt. 

Hun kommer fra det amerikanske college-systemet, hvor hun spilte for USC Trojans.

Awujo har fått 19 landskamper siden hun debuterte for Canada som 18-åring, og hun imponerte blant annet i OL-kvartfinalen mot Tyskland.

– Å kunne si at jeg er en profesjonell fotballspiller for Manchester United er helt sinnssykt. Jeg er veldig spent på sesongen som er foran oss, og hva fremtiden her vil bringe, og til å være en rød djevel. Jeg kan knapt vente med å få spilt foran den fantastiske Manchester United-fansen, uttaler Awujo.

Hovedtrener Marc Skinner er også fornøyd med signeringen.

– Simi er et spennende ungt talent som vi er strålende fornøyd med at har valgt å fortsette sin fotballreise her med oss i Manchester United. Våre vidunderlige supportere kan forvente seg en midtbanespiller av internasjonalt kaliber, som bare kommer til å utvikle seg videre i den konkurransedyktige engelske fotballen.

Simi Awujo i aksjon for Canada mot det franske landslaget i OL 2024. 28. juli 2024.
Awujo med ballen mot Frankrike i OL.

Ashworth møtte kvinnelaget

Ellers fredag så brukte United-sportsdirektør Dan Ashworth morgenen på St. George's Park (hvor kvinnelagets sesongoppkjøring foregår på grunn av arbeidet som pågår på Carrington).

Ashworth skal ifølge BBC ha hørt etter på morgenmøtet, sett på den første treningsøkten, i tillegg til at han skal ha snakket foran alle spillerne om engasjementet sitt for kvinnefotballen, og om egne erfaringer fra både fotballforbundet, Brighton og Newcastle.

Powered by Labrador CMS