L'ÉQUIPE-JOURNALIST: 

- United og Yoro forhandler om lønn

Matthijs de Ligt-overgangen drøyer fordi United prioriterer jakten på Leny Yoro, men Real Madrid vil by igjen.

Publisert Sist oppdatert

Nabil Djellit, journalist i den franske storavisen L'Équipe, hevder tirsdag at Leny Yoro er i forhandlinger om lønn med United og at United er i førersetet i jakten på signaturen hans. 

- En positiv utvikling for Manchester United, døren er åpen. Real er der fortsatt, men de er bak [United], skriver han. 

David Ornstein skrev tidligere tirsdag i sin ukentlige overgangsoppdatering for The Athletic at Matthijs de Ligt-overgangen, som united.no og andre medier har skrevet mye om, drøyer fordi United prioriterer jakten på Yoro. 

Sent tirsdag kveld skriver imidlertid RMC-journalist Fabrice Hawkins at Real Madrid, som så langt har fått avslått et bud på 20+10 millioner euro, vil by igjen på spilleren.

Dette er altså åpenbart ikke over, selv om det gjenstår å se om Real vil matche Uniteds bud.

Ornstein: United har aldri gitt opp

Hver uke plukker pålitelige David Ornstein en overgang å følge ekstra nøye med på. Denne uken er det Leny Yoro. 

Den unge franskmannen har et stort valg foran seg: Kontrakten hans med Lille går ut neste sommer, og derfor er Ligue 1-klubben interessert i å selge ham nå. Manchester United og Real Madrid skal være de to klubbene det står mellom. 

Det har lenge blitt kommunisert at Yoro ønsker seg til den spanske hovedstaden, men Manchester United har fått akseptert et bud og jobber hardt med å overbevise 18-åringen om å velge Old Trafford fremfor Santiago Bernabeu. Flere franske medier har rapportert at United har styrket sine sjanser for å signere Yoro, noe også Ornstein skriver. 

- Yoros førstevalg er Madrid, men de har ikke viste noen tegn til å matche budet som Lille har akseptert fra United. Det har ført til at Ligue 1-klubben ønsker å gjøre forhandlinger med United. Hvis Yoro skal bytte klubb i sommer og Madrid ikke klarer å få på plass en avtale, kommer han til å velge United i stedet? 

- Det er det store spørsmålet og på Old Trafford fortsetter de å legge ned en stor innsats for å at utfallet skal gå deres vei. Andre beilere, inkludert Liverpool, trakk seg etter at de hørte hva Yoros foretrukne destinasjon var, men United har holdt det gående. Så lenge døren er på gløtt kommer de til å prøve videre, skriver Ornstein. 

Han påpeker at alt er opp til 18-åringen, og at det er verdt å holde et øye med situasjonen de kommende dagene og muligens ukene.

Saken fortsetter artikkelpluggen.

Stille rundt De Ligt 

Ifølge Ornstein er nettopp Yoro-jakten grunnen til at det ikke har vært så mye bevegelse rundt Matthijs de Ligt den siste tiden. Ifølge Ornstein er det lite sannsynlig at United henter både Yoro og De Ligt. 

- Ettersom en avtale for De Ligt ser ut til å kunne ordnes ganske greit hvis United ønsker å gi videre, ser det ut som de prioriterer Yoro og forsøker å finne ut om franskmannen kan overtales til å slutte seg til dem fremfor å vente på Real Madrid, skriver Ornstein, og legger til: 

- Det har vært fremgang på begge fronter, men forventningen akkurat nå er at de henter én av dem, ikke begge. 

Manchester United virker å være godt i gang med å nærmest revolusjonere forsvaret etter rekordmange baklengs forrige sesong. Jonny Evans har skrevet under på en ny kontrakt. Willy Kambwala ble mandag solgt til spanske Villarreal og Raphaël Varane forlot som kjent klubben da kontrakten gikk ut.

United skal ha blitt enige med Matthijs de Ligt om en langtidskontrakt og det eneste som gjenstår er å forhandle frem en avtale med Bayern München, som skal være klare for å selge nederlenderen. 

Det ventes ikke å bli et stort problem, så spørs det når en eventuell Leny Yoro-avklaring kommer. 

Det er også verdt å merke seg at et annet mulig utfall er at Yoro rett og slett selv avviser alt denne sommeren for så å forlate Lille gratis til fordel for for eksempel Real Madrid neste sommer.

Powered by Labrador CMS