Sir Jim Ratcliffe og Sir Dave Brailsford på Villa Park, 6. oktober 2024.

United og Lausanne-Sport i partnerskap: - Fordel for alle

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka meldte United.no at tre av Uniteds unggutter ifølge Manchester Evening News hadde tatt turen til Sveits for å trene med en av Sir Jim Ratcliffes klubber.

INEOS er som kjent involvert i flere fotballklubber enn bare Manchester United. I tillegg til å eie franske Nice, eier de også sveitsiske Lausanne.

Mandag ble det meldt at Jack Kingdon, Habeeb Ogunneye og Ethan Williams hadde reist for å trene med førstelaget til den sveitsiske klubben denne uka. Torsdag ble det delt bilder av guttene i Lausanne-drakter. Det ble også klart at utlånsavtaler mellom klubbene kan være aktuelle på sikt. Lausanne-Sport bekrefter at flere av ungguttene til Manchester United kan trene med deres førstelag i framtiden.

 U21-manager Travis Binnion og akademisjef Nick Cox reiste også til Lausanne.

- Denne første utvekslingen viser de nære båndene som opprettholdes mellom de to klubbene og ønsket om å dele dem med mål om deres respektive utvikling, uttalte den sveitsiske klubben.

Deres sportsdirektør, Stéphane Henchoz, har også avslørt at United og Lausanne nå er i partnerskap.

- Denne prøveuken gir en første generell vurdering for de tre unge Manchester-spillerne, samt for de ansatte som er til stede og vårt førstelag.

- Det er mulig at spillere fra den engelske klubben vil fortsette sin utvikling i vår klubb i nær fremtid. 

På den andre siden ønsker de to klubbene også å gi spillerne fra Lausanne-Sports akademi tilgang til infrastrukturen og erfaringen som noen ukers treningsleir i Manchester kan tilby.

- Det er allerede planlagt at lag fra vårt akademi vil reise til England i vinter for å konkurrere mot juniorlagene til Manchester-klubben. Disse utvekslingene, som vil være til fordel for alle, vil bli mer og mer regelmessige.

Uniteds avtale med Lausanne er den første i sitt slag, men en akademitur til Nice ble arrangert tidligere i år og ble ansett som en stor suksess.

Powered by Labrador CMS