United-kvinnene var knusende overlegne

Tottenham 0-4 (0-1) Manchester United

FA-cupfinale, Wembley.

Gult kort: Hannah Blundell, United.

Mål: 0-1: Ella Toone  (47+3 min), 0-2: Rachel Williams (54), 0-3: Lucia Garcia (57), 0-4: Garcia (74)

Manchester United: Mary Earps, Jayde Riviere (Aofie Mannion, 78), Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell, Lisa Fjeldstad Naalsund, Katie Zelem, Lucía García (Geyse, 77), Ella Toone (Hinata Miyazawa, 78), Leah Galton (Melvine Malard 49), Rachel Williams (Nikita Parris 58)

Uben.innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Irene Guerrero, Gemma Evans, Hayley Ladd

__________________________________________________

SLUTT: MANCHESTER UNITED HAR VUNNET FA-CUPEN!
Det var en relativt jevn 1. omgang selv om United skapte de farligste sjansene. Ella Toone sendte United i føringen på overtid av 1. omgang og Tottenham kom seg aldri over det sjokket. Rachel Williams sørget for 2-0 med en heading tidlig i 2. omgang og Lucia Garcia scoret både 3-0 og 4-0. Vi kommer tilbake med reaksjoner fra Wembley-festen om litt.

90+ 5 min : Kun 60 sekunder igjen og United-kvinnene vil være historiske ...

90+ 2 min: Hannah Blundell får gult kort for en holding i trøyen.

90 min: Det legges til seks minutter.

89 min: Lucia Garcia kåres til banens beste. Både fortjent og populært.

85 min: Det er bare å gjøre seg klare til å sprette champagnen. United har full kontroll på Wembley-gresset og leker nesten med Tottenham i tilleggstiden også.

76 082 tilskuere på Wembley i dag. Du skal nok lete lenge for å finne én eneste av dem som ikke tror denne finalen er avgjort.

82 min: Spiller for spiller skal det være en klar kvalitetsforskjell på de to lagene vi ser ute på Wembley-gresset og i dag har det faktisk vært det. Artig for Skinner og United-fansen at United faktisk viser seg fra en bunnsolid side når det gjelder som mest.

77 min: Trippelbytte for United. Geyse, Miyazawa og Mannion kommer inn for Garcia, Toone og Riviere. Skinner lar innbytterne være med på festen!

74 min: MÅL. 4-0 TIL UNITED. Nå er det lekestue og fest på Wembley. Lucia Garcia får ballen av Lisa Naalsund inne i Tottenhams 16-meter. Garcia har all verdens tid og bommer ikke på en slik sjanse. Plasserer ballen utagbart i mål. Lekker detalj fra Naalsund.

72 min: Malard kommer fri på venstrekanten og avslutter fra skrått hold. Spencer redder til corner. Den blir resultatløs.

70 min: Drikkepause for spillerne i Wembley-heten. Det passer United godt. Tempoet kan roes ned, Tottenhams rytme blir forstyrret og nå handler det bare om å stå de siste 20 minuttene uten å gjøre noen store defensive feil. Dette kan simpelthen ikke gå gale for United.

68 min: Tottenham med en siste krampetrekning. Bytter tre spillere. Grant, Graham og Ayane kommer inn for Nilden, Summanen og Thomas

66 min: Tottenhams Beth England header i tverrliggeren. Den hadde ikke Earps tatt om den hadde gått noen centimetere lavere.

Det er fremdeles 30 minutter igjen av denne finalen, men jeg lover å spise joggeskoene mine om ikke dette ender med United-seier.

58 min: Skinner gjør et bytte for United. Tar ut målscorer Williams som har vært strålende og setter inn Nikita Parris

57 min: MÅL: 3-0 TIL UNITED: Garcia får en gavepakke av Tottenham-keeper Spencer som feilberegner en pasning totalt. Sender ballen rett i beina på United-spilleren Garcia og hun han enkelt sette ballen i mål.

54 min: MÅL: 2-0 TIL UNITED! Rachel Williams dobler Uniteds ledelse. Frisparket fra Zelem slås inn i feltet og gjett én gang hvem som er dronningen i luften. Rachel Williams stanger ballen mot det lengste hjørnet og den spretter inn i nettmaskene.

54 min: Tottenham med dobbeltbytte. Vinberg og Naz går ut. Ildhusøy og Wang kommer inn.

53 min: Tottenham har utvilsomt endret planene. Står mye høyere med laget og jakter ballen med intensitet høyere i banen. Det kan imidlertid gi United rom på topp.

49 min: United gjør et bytte. Leah Galton må forlate banen med tårer i øynene. Trolig er det snakk om en skade for Galton. Inn kommer Malvine Malard.

47 min: Tottenham virker tente i starten av 2. omgang.

46 min: 2. omgang er i gang. United-jentene kan altså være 45 minutter, pluss noen tilleggsminutter, unna å vinne FA-cupen for første gang.

PAUSE: Puh, hvilken avslutning på 1. omgang og med United-øyne er den perfekt! Rett før pause sitter den for United takket være Toones kanonkule. Den tåler vi å se 100 ganger. Minst!

45+3 min: MÅL. ELLA TOONE BANKER UNITED I LEDELSEN MED EN EVENTYRLIG SCORING!!!!! Det hele starter med en smart pasning fra Naalsund og United stormer i angrep. Toone får gå og gå og gå og skaffer seg rom til å stille inn siktet. Banker ballen i krysset fra rundt 20 meter. Vi måtte vente lenge på målet, men det var jaggu verdt å vente på. For en scoring!

Det legges til minimum tre minutter.

44 min: United biter seg fast rundt Tottenhams 16-meter i jakten på en scoring før pause. Det ender med et langskudd fra Le Tissier. Den får himmelhøyt over og er mer egnet til å skape trøbbel for flyene som tar av på Heathrow enn Tottenhams keeper.

40 min: Tottenham får en overgangsmulighet i ny og ne, men klarer ikke å komme til avslutninger. United har så langt god kontroll i de bakre rekker. Det handler bare om å ha tålmodighet i angrep for sjanser skaper United nok av og før eller senere vil uttellingen komme om det fortsetter slik.

39 min: Blundell skyter, ballen blokkeres, treffer Blundell igjen og ender hos Ella Toone som vender opp og skyter utenfor. En ny god sjanse for United, men det stpr 0-0 fremdeles.

Syv av dagens United-spillere startet fjorårets finale mot Chelsea som endte i et knepent 0-1-nederlag.

34 min: Og det blir nok en stor sjanse for United, men det klareres nesten på streken igjen. United er veldig farlige på cornere, og det spørs hvor lenge Spurs kan holde unna. Ja, det var et billig ordspil ...

33 min: United får frispark på høyrekanten når Le Tissier legges i bakken. Den ender med nok en corner til United.

30 min: Den første halvtimes passeres. Det har roet seg litt, men United virker farlige hver gang de nærmer seg Tottenhams mål. Det er det siste smarte trekket, den rette avslutningen, kanskje rett og slett kynismen som mangler.

25 min: Williams stusser videre til Toone, som ikke får skikkelig kontakt med ballen og tupper den utenfor. Williams vinner nesten alt i luften. Det er et angrepsvåpen United må utnytte bedre

21 min: Spillemessig har det vært en relativt jevn finale, men de største sjansene er det United som har hatt. Rachel Williams har vært nær tre ganger på cornere.

19 min: Og nok en gang blir det en stor sjanse for United. Ballen stusses tilbake i feltet, Williams er på vei til å stange ballen i mål, men det klareres praktisk talt på streken fra Summanen.

19 min: Ny corner for United. Neville klarerer rett foran beina på Williams.

17 min: Ohhh. Rachel Williams snapper nesten ballen fra Tottenham-forsvaret, men ballen spretter uheldigvis ikke hennes og Uniteds vei. Hadde den det gjort ville det vært fri bane mot mål.

14 min: Halvsjanse for Tottenham når Nevilles innlegg treffer Vinberg som ikke får dreis på headingen. Den går høyt over mål.

12 min: United får corner, og det ender med en ny stor mulighet for Williams. Kommer seg fri i feltet, men headingen går utenfor. United er farlige på hjørnespark.

10 min: Småfarlig sjanse for Tottenham, men Le Tissier får klarert. Det blir merkelig nok ikke corner til Tottenham.

8 min: Garcia er i offside når hun får ballen på kanten. Det kunne blitt en stor sjanse for United, men assistentdommerens flagg kommer opp. Den er korrekt.

5 min: United presser høyt og Tottenham sliter med å spille seg ut.

3 min: Stor dobbelsjanse for United. Toone finner Galton, men Spencer er våkent ute og redder til corner. Den slås inn i feltet, lander på hodet til Williams som header like over. Morsom start på kampen!

2 min: Tottenham med kampens første sjanse, men skuddet fra Vinberg går høyt over.

1 min: Vi er i gang på Wembley

* Nasjonalsangen synges på Wembley og vi er minutter unna avspark!

* Uniteds skadesituasjon er ikke så ille før finalen, heldigvis – det skal ikke være noen nye problemer. Emma Watson, Jessica Simpson og Gabby George er ute med skade. Jayde Riviere har nylig gått glipp av noen kamper, men var tilbake sist, men er et av usikkerhetsmomentene til dette årets finalelag.

Det er identisk med laget united.no spådde på forhånd og det inkluderer altså bergenseren Lisa Fjeldstad Naalsund på midtbanen, noe som trolig faller i veldig god smak hos denne United-supporteren.

Motstanderne Tottenham stiller slik: Spencer, Neville, James Turner, Bühler, Nilden, Spence, Summanen, Naz,  Thomas, Vinberg, England

Benken: Votikova, Grant, Bartrip, Petzelberger, Ildhusøy, Graham, Ahtinen, Ayane, Wang

United-manager Marc Skinner sier til BBC at dette er en kamp der spillerne må tenke på arbeidsoppgavene og ikke resultatet. Han sier også at han har spillere som kan komme inn og endre kampbildet om nødvendig.

Fansen er på vei inn på Wembley og London bader i sol. Om noen timer får vi vite om Manchester Uniteds kvinnelag har vunnet FA-cupen for første gang.

London stråler. Wembley er utsolgt. Og et trofé skal deles ut. Kan det bli bedre?

Det må i såfall være at United stikker av med seieren. 364 dager etter det forsmedelige 1-0-tapet i fjorårets FA-cupfinale har United-kvinnene muligheten til å revansjere seg. Da må Tottenham slås på Wembley.

United sin vei til Wembley har bestått av å smadre Newcastle hele 5-0, deretter en sterk 3-1-seier på sørkysten mot Southampton, neste runde var også på sørkysten da Brigton ble feid av banen med sifrene 4-0 før en sterk 2-1 seier over fjorårets mestere Chelsea.

Nå venter altså Spurs i finalen. Som på sin ferd til finalen har slått Sheffield United, Charlton, Manchester City og Leicester.

Avpark er 15.30 og kampen vises på V Sport 2 i Norge, og på Viaplay i hele Skandinavia.

Under kan du følge kampen live. Vi oppdaterer med lagoppstilling fortløpende.