United herjet i sesongåpningen - slo West Ham 3-0

Manchester United-kvinnene fikk en drømmestart på sesongen da de slo West Ham 3-0 på Old Trafford.

Geyse, Leah Galton og Grace Clinton scoret målene da United-spillerne skinte om kapp med sola lørdag ettermiddag. De røde djevlene fikk en perfekt start på sesongen med 3-0-seier over West Ham i sin første kamp av den nye WSL-sesongen.

Tre nordmenn var involvert for Uniteds del: Både Elisabeth Terland og Celin Bizet-Ildhusøy fikk sine debuter i 3-0-seieren og Lisa Naalsund noterte seg for en målgivende pasning i seieren.

Uniteds første scoring var imidlertid av det omdiskuterte slaget.

For etter en heseblesende United-åpning på kampen der West Ham slet med å komme seg ut av egen boks, kom kampens første scoring etter 28 minutter. Kantspilleren Geyse ga ikke opp en ambisiøs bakromspasning, og endte opp med å snappe ballen fra West Ham-forsvaret.

Alene med keeper og fra skrått hold dunket hun inn Uniteds 1-0-scoring mens West Ham-spillerne protesterte. The Hammers mente at de skulle ha et frispark i duellen der Geyse vant ballen, og reprisene viste at det skulle de nok ha hatt.

Men scoringen ble stående, og United var i ledelsen. Noen minutter senere kunne Geyse ha doblet ledelsen, men hennes akrobatiske brassespark endte med at ballen traff tverrliggeren. I stedet kom 2-0-scoringen like før pause:

Venstreback Leah Galton dro seg innover i banen og avsluttet med sin svakere høyrefot: Ballen suste forbi West Hams målvakt og sørget for at United tok med seg 2-0 inn til pause.

Grace Clinton gratulerer Leah Galton etter uniteds 2-0-scoring.

Hjemmelaget fortsatte der de slapp etter pause og 2. omgangen var åtte minutter gammel da Grace Clinton scoret i sin debut. Et strøkent innlegg fra Naalsund fant Clinton inne i boksen, som enkelt styrte ballen i mål med et hodestøt.

Utover i omgangen og mot slutten av kampen gjorde Skinner flere bytter og ga blant annet Bizet-Ildhusøy debuten. West Ham skapte et par farligheter, men Untied hadde god kontroll, holdt buret rent og vant kampen 3-0.

Hjemmelaget kunne fort ha vunnet med langt flere mål.

Det ble uansett en perfekt start på sesongen for United-kvinnene, som neste søndag møter Everton på bortebane.

Dette var sesongens første United-ellever:

Phallon Tullis-Joyce – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Dominique Janssen – Lisa Naalsund, Grace Clinton, Ella Toone – Geyse, Elisabeth Terland, Leah Galton.

Manchester United - West Ham 3-0

Womens Super League, Old Trafford

90 + 4: SLUTT! United vinner kampen 3-0. En perfekt start på sesongen for de røde djevlene.

88: Stor United-sjanse. Miyazawa slipper ballen til Toone etter en god kontring, men West Hams keeper kommer ut og nekter Toone scoring.

83: To nye United-bytter: Clinton og Galton går av og erstattes av Miyazawa og George.

77: Marc Skinner gjør et dobbeltbytte: Terland og Janssen går ut, Awujo og Williams kommer inn.

76: Stor West Ham-sjanse: Litt kluss i United-forsvaret gjør at en West Ham-spiller kommer helt alene med keeper, men avslutningen blåses over mål. Der slipper United med skrekken!

65: Celin Bizet-Ildhusøy byttes inn og får sin United-debut! Uniteds første målscorer, Geyse, byttes ut.

56: Stopp i spillet. En West Ham-spiller ligger nede og får behandling etter en kollisjon med United-keeper Tullis-Joyce. Spillet fortsetter etter et lite opphold som ender med at West Hams Emma Harries, som var i den duellen med Uniteds-keeper, byttes ut.

53: Lekestue! United leder 3-0, og det er United-debutant Grace Clinton som scorer! Et strøkent innlegg fra Lisa Naalsund finner Clinton som styrer ballen i mål med hodet.

49: Toone svinger et frispark inn i West Ham-boksen. Slått inn i et farlig område, men ingen United-spillere får pannebrasken på den.

46: Andre omgang er i gang!

PAUSE

45+ 4: PAUSE! United leder 2-0 til pause i sesongåpningen. Geyse sendte United i ledelsen og like før pause doblet Leah Galton den. United kunne ledet med både tre og fire mål her, men har sett svært komfortable ut så langt.

45 + 2: Leah Galton dobler ledelsen! Venstrebacken drar seg inn i banen og banker ballen i mål med høyrefoten. Godt satt, og United tar med seg en 2-0-ledelse inn til pause!

40: Noen rolige minutter før det plutselig smalt: Geyse med en stor mulighet til å score sitt andre for dagen. Hun kaster seg rundt og avslutter med et akrobatisk brassespark, men avslutningsforsøket gikk i tverrliggeren.

28: United i ledelsen! West Ham virker å ha god kontroll på en gjennombruddspasning, men Geyse gir ikke opp, vinner ballen inne i West Ham-boksen og dunker inn sesongens første United-scoring! West Ham-spillerne roper på frispark, og reprisen viser at det burde de nok ha hatt, men scoringen står og United leder på Old Trafford.

26: West Hams Emma Harries får kampens første gule kort etter en takling på Jayde Riviere.

25: Passerer 25 spilte minutter og det er altså fortsatt målløst. West Ham hakket bedre med de siste minuttene.

17: Ny kjempesjanse for United! Toone med et glimrende innlegg til Terland som kaster seg frem, men får et ordentlig sleivtreff.

16: United får rensket unna hjørnesparket.

16: West Ham på en sjelden visitt inne på Uniteds halvdel. Ruller opp et angrep, men Leah Galton blokkerer et innleggsforsøk med en glimrende takling. Corner for The Hammers.

15: Noen litt roligere minutter nå, men United som fortsatt dominerer banespillet.

7: Et par United-cornere klareres. West Ham har mer enn nok med å forsvare seg her.

6: Enorme United-sjanser! Et innlegg fra venstre går via West Hams keeper og spretter i tverrliggeren. Returen faller til Terland, som får avslutningen sin reddet på strek!

4: United-spillerne vil ha straffe da Terland gikk i bakken innenfor West Ham-boksen. Vanskelig å konkludere basert på TV-bildene vi fikk, men MUTV-kommentatorene var overbevist om at det skulle vært et straffespark.

3: United med mye ball innledningsvis. Offensiv start fra hjemmelaget!

1:  Ella Toone sparker i gang Uniteds 2024/25-sesong!

Spillerne er ute på banen, solen skinner, lagbilder er tatt og vi er klare for sesongstart!