Old Trafford fra utsida, sett fra nordvest. General view, 16. august 2024.

United bekrefter Old Trafford-samarbeid med arkitektfirma

Publisert

Manchester United bekrefter at de skal hyre inn det velrenommerte arkitektfirmaet Foster + Partners til å lede planleggingsprosessen for Old Trafford-området. 

De skal lage en såkalt «masterplan» for det som omtales som Old Traffords stadiondistrikt, som da gjelder det området klubben eier rundt det nåværende stadionanlegget.

Arbeidet vil inneholde diskusjoner med både fans, lokalsamfunnet, lokale myndigheter og arbeidsgruppa som blant annet Gary Neville er en del av.

Selve stadiondesignet er ikke en del av dette, for designprosessen om selve stadionanlegget vil først starte når klubben har bestemt seg for hva de ønsker å gjøre. Planen er uansett at United skal ende opp med en verdensklassestadion i dette området, enten det er snakk om en ny stadion eller en ombygging av nåværende stadion.

Collette Roche fra Manchester United uttaler følgende: 

«Vi har en klar visjon om å transformere og revitalisere det klubbeide området rundt Old Trafford, og vi vet at Foster + Partners er den beste partneren til å hjelpe oss med å utvikle planene. Dette er et område av Stor-Manchester som er klart for betydelige nye investeringer, slik at området kan blomstre igjen, og vi er fast bestemte på å bidra til å levere det utfallet.

Vi ønsker at dette området skal bli en skikkelig destinasjon, som ikke bare gir en uslåelig kampdagsopplevelse for fansen vår, men også støtter andre former for fasiliteter for underholdning, fritid, forretningsvirksomhet og boligprosjekter rundt en verdensklassestadion. Lord Foster har en uslåelig erfaring med å levere prosjekter av denne type skala og ambisjon.»

Old Trafford, general view, 17. september 2024 før ligacupkampen mot Barnsley.
Old Trafford noen timer før 7-0-kampen mot Barnsley.
Powered by Labrador CMS