United-aktuelle Nypan viste seg fram på Lerkendal: – Vet jo at de følger med

TRONDHEIM: Sverre Nypan (17) trengte bare 45 minutter på å vise Erik ten Hag hvorfor han rangeres som et av Europas største fotballtalenter. 

Publisert Sist oppdatert

17-åringen, som i «Uno»-podkasten snakket om sitt forhold til favorittklubben, startet som ventet oppgjøret på Lerkendal, og var toneangivende for trønderne i førsteomgangen.

Bakerst hos United sto imidlertid en annen unggutt som også hadde dagen – 20 år gamle Radek Vitek, som blant annet stoppet Nypan da han kom alene med keeper.

– Jeg angrer på at jeg ikke la den over på høyre, forteller Nypan til united.no etter å ha sett Noah Holm bli matchvinner med sin 1-0-scoring på overtid.

– Dette var veldig artig. Vi har sett fram til denne kampen i lang tid. Det er noe eget å møte så store spillere på hjemmebane. Det var artig med så mange røde drakter på tribunen også.

– Selvfølgelig stort

Ryktene rundt Nypan har svirret lenge, og united.no har tidligere omtalt Manchester Uniteds interesse for 17-åringen.

– Var det litt ekstra motivasjon for deg personlig å spille mot United på Lerkendal?

– Selvfølgelig. Jeg har sett at det har blitt skrevet litt om at jeg skal møte United, og det var selvfølgelig stort å møte dem. Jeg vet at de følger med, men de følger med på alle andre kamper også. Samtidig står de jo på sidelinja her, så det blir jo noe annet selvfølgelig.

– Har du fått noen indikasjoner fra klubben i løpet av de to dagene de har vært her om at de er interessert?

– Nei, jeg hører bare at folk sier det. Så da velger jeg å tro på det.

Henning Berg roste Nypans førsteomgang på VGTV, og trakk blant annet fram at midtbanespillerens evne til å ta de riktige valgene.

Til united.no sier den gamle United-stopperen at han ikke utelukker at Nypan en dag kan havne på Old Trafford.

– I fotball skal du aldri si aldri. Det er langt fra Rosenborg til Old Trafford, det skal sies. Men se på Kobbie Mainoo som spilte på Ullevaal for ett år siden, og nå har spilt EM-finale. Så i fotball kan det gå fort, sier Berg til united.no.

– Hadde forventet mer

Etter 0-1-tapet for Nypan & Co. var Ten Hag nådeløs i sin evaluering av eget lag

Nypan innrømmer at han hadde forventet mer av et United-lag med Casemiro, Marcus Rashford og Mason Mount fra start.

– De har vel bare trent én uke og dette er den første kampen, så det er forståelig at de er på førstegir. Men jeg hadde kanskje forventet mer, det må jeg si, sier Nypan.

Powered by Labrador CMS