Rooney ut mot «unnasluntrere»:

Tror skadde spillere sparer seg

Skadene har preget sesongen for United, men Wayne Rooney kjøper ikke alles skadefravær. 

Publisert Sist oppdatert

- Noen av de spillerne som er skadet kan spille. 100 prosent. 

Det var i Sky Sports' studio etter 0-1-tapet mot Arsenal at Manchester Uniteds mestscorende spiller gjennom tidene kom med anklagene mot dagens United-spillere.

Ingen Marcus Rashford, ingen Bruno Fernandes. Harry Maguire, Lisandro Martínez, Raphaël Varane, Luke Shaw, Mason Mount glimret alle med sitt fravær. Vi kunne ramset opp flere. 

Skadelisten har vært fæl denne sesongen.

Lisandro Martínez har slitt mye med skader denne sesongen. Argentineren har vært savnet i Uniteds midtforsvar.

Tror spillere sluntrer unna

United ligger på 8. plass i Premier League, ble ydmyket i Champions League-gruppespillet og kan ende opp med å ikke spille i Europa i det hele tatt neste sesong.

 Prestasjonene har, så  vel som resultatene, i stor grad uteblitt.

Erik ten Hag har måttet tåle mye kritikk, og stadig vekk stilles spørsmålet om det er han som burde lede de røde djevlene neste sesong. Uansett hvor man står i Ten Hag-debatten er det ingen tvil: 

Skadesituasjonen har på ingen måte gjort det lettere, verken for han eller for supporterne som følger klubben gjennom tykt og tynt. 

United har hatt godt over 60 enkelttilfeller av skader eller sykdom som har ført til at en spiller har gått glipp av en kamp denne sesongen. 14 ulike konstellasjoner på stopperplass har bidratt til 82 baklengsmål - sesongverste siden 1970/71.

- Det er som å svømme med hendene på ryggen mens du forsøker å holde hodet over vann. Hvis du vil ta et lag videre til det neste nivået trenger du friske spillere, og det har vi ikke hatt, sa Ten Hag på søndagens pressekonferanse. 

Saken fortsetter under artikkelpluggen.  

Men Rooney tro flere spillere sluntrer unna når de egentlig kunne ha hjulpet laget. Han sier det ikke er noe nytt. Han har sett det før, hevder han. 

- Det ser ut som noen av spillerne bare prøver å komme seg gjennom sesongen, sier han om dagens United-tropp. 

- Har sett det selv

Nå nærmer faktisk sesongen seg slutten: Bare tre kamper gjenstår for United. Allerede onsdag venter Newcastle i en kamp som kan avgjøre Europa-skjebnen. Premier League-sesongen avsluttes deretter borte mot Brighton søndag. 

Så venter byrival Manchester City i FA-cupfinalen 25. mai. Hvem United har tilbake innen den tid - eller hvem som i verste fall plukker opp nye skader - er ikke godt å si. 

- Spillere blir skadet, men du må ønske å spille. Jeg spilte med skader av og til. Manageren må være nådeløs og ta valget bort fra deg. Med mindre du har en alvorlig skade vil du spille. Det virker ikke som det er tilfellet her, sier Rooney, og fortsetter: 

- Det nærmer seg EM og FA-cupfinale. Det er enkelt for spillere å bare holde seg ute av spill en liten stund, komme tilbake når finalen nærmer seg og deretter forberede seg til EM. 

- Jeg har sett det selv opp gjennom årene, sier Rooney.

Wayne Rooney fulgte United-Arsenal sammen med Roy Keane for Sky Sports søndag kveld.

- Langt under pari

EM i Tyskland sparkes i gang 14. juni, knappe tre uker etter FA-cupfinalen mot City.

 Uansett hvordan det ender er det neppe noen som stempler denne United-sesongen som noen suksess.  

Etter Arsenal-kampen beskrev Rooney det som skremmende hvor lite dette United-laget henger sammen. 

- Det er noen veldig gode spillere i det laget, men prestasjonene er langt under pari, sier den tidligere United-kapteinen. 

Powered by Labrador CMS