Juan Mata i United-drakt, på Snapdragon Stadium i San Diego under promotur for sommerens treningskamp, 27. april 2024.

NOTISER:

Trener med dansk Superliga-klubb

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 21. juli

Juan Mata trener med dansk Superliga-klubb

Ex-Red Juan Mata, som har rukket å bli 36 år står for øyeblikket uten klubb etter at kontrakten hans med japanske Vissel Kobe gikk ut i januar 2024. 

Spanjolen har hittil ikke sagt om det var karrierestopp eller om han fortsatt ser for seg å spille fotball på toppnivå. 

Søndag dukket det opp bilder av 36-åringen på trening med danske FC Nordsjælland. Mata skal selv ha tatt initiativ til å få lov til å komme å trene med den danske klubben. Kanskje for å treffe sin tidligere lagkamerat i Chelsea Michael Essien som jobber i trenerteamet i klubben.

Lørdag 20. juli

Nani ny eier i portugisisk klubb

Tidligere United-spiller og driblefant har begynt å investere i fremtiden. Ifølge The Sun har portugiseren, som har rukket å bli 37 år kjøpt 95% av den portugisiske klubben SU Sintrense sammen med en gruppe av investorer.

Klubben hører til i nærheten av Nani sine hjemlige trakter og spiller til daglig på nivå fire i Portugal. Nå kan fremtiden til den 112 år gamle klubben være i drastisk endring. Sun skriver at investorene med Nani i spissen planlegger å gjøre store investeringer for å få Sintrense oppover i divisjonssystemet og opp til den øverste divisjonen.

Nani selv har også uttalt seg om oppkjøpet.

– Jeg er veldig glad for å være en del av dette prosjektet. Jeg håper vi kan gi denne klubben verdi. Sintrense er en mulighet for meg til å gjøre noe interessant. Dette prosjektet er veldig viktig for meg fordi klubben hører til i nærheten av der jeg vokste opp. Jeg håper at dette blir et suksessfullt prosjekt.

Et år siden Onanas ankomst

På denne dag i 2023 ble det markert et skifte i Uniteds keeperhistorie. Etter at David de Gea forsvant ut ved utgangen av sin kontrakt i månedsskiftet juni/juli 2023 ble Uniteds keeperjakt intensivert og klubben landet som kjent på kamerunske André Onana.

Kameruneren stor tilnærmet alt i sin første sesong på Old Trafford og var mellom stengene i 51 av 52 tellende kamper sesongen 2023/2024. 

Fredag 19. juli

Brooks dømmer Community Shield

Lørdag 10. august 16.00 skandinavisk tid er det United mot City på Wembley i Community Shield. Nå er det klart at John Brooks dømmer kampen. Han dømte også 1-1-kampen mot Burnley og 3-0-seieren mot Everton forrige sesong.

Her kan du se hele dommerteamet.

Korsbåndsskade for stortalent

Kvinnelagets Evie Rabjohn mister nok store deler av neste sesong etter å ha pådratt seg en korsbåndskade da hun var med England U19 forrige uke. Det offentliggjorde England fredag. Skaden betyr at hun umiddelbart sendes hjem fra det pågående U19-EM.

Torsdag 18. juli

Rashford fratatt førerkortet

Marcus Rashford må belage seg på skyss til trening, eller iallfall finne en alternativ måte å komme seg til Carrington på det neste halvåret.

Manchester Evening News skriver at United-stjernen er blitt fratatt førerkortet i seks måneder etter at han ble tatt kjørende altfor fort på M60. Angrepsspilleren skal ha føket forbi en sivil politibil i over 100 mph, noe som tilsvarer over 160 km/h, noe som er langt over fartsgrensen som normalt sett er på 70 mph på de britiske motorveiene. 

Rashford selv skal ha forklart i retten at han ble forfulgt og har videre fortalt om at han skulle gjøre som politibetjenten ba han om å gjøre, nemlig å ringe inn til politiet og forklare at han ble forfulgt, så måtte han gjøre det hver eneste dag.

United bekrefter: Richard Hartis forlater klubben

Manchester United bekrefter at den mangeårige keepertreneren Richard Hartis forlater klubben. 

Nyheten kommer ikke som noen stor overraskelse ettersom United har ansatt Jelle ten Rouwelaar som ny keepertrener. Hartis har vært keepertrener i United i totalt 24 år fordelt på to perioder og har, i tillegg til Uniteds nåværende keepere, jobbet tett med David de Gea og Edwin van der Sar. 

- Manchester United er en spesiell fotballklubb og det har vært fantastisk å være en del av den ved to ulike anledninger i løpet av de siste 24 årene. Jeg er stolt over å ha hatt muligheten til å jobbe med noen veldig hardtarbeidende og dedikerte mennesker på tvers av klubben, sier Hartis i pressemeldingen fra United, og legger til: 

- Jeg vil spesifikt takke alle målvaktene, nåværende og tidligere, som har dedikert seg selv til å representere klubben og til å spille på en måte som passer United. Jeg ønsker alle i klubben alt det beste i fremtiden. 

United forlenger med Parris

Manchester United har forlenget kontrakten til Nikita Parris med ett år. United bekrefter forlengelsen på sine nettsider

Klubben har aktivert en klausul på en ettårig forlengelse av kontrakten. Det binder henne til klubben ut 2024/25-sesongen.

Parris har spilt for United siden hun ble hentet fra Arsenal i 202. Forrige sesong scoret hun 16 mål på 30 kamper. Hun ble kåret til månedens spiller av fansen to ganger i løpet av den sesongen, i november og februar. 

Onsdag 17. juli

Stopperkjemper har bursdag

To midtstoppere som har vært viktige i hver sin tid for United har bursdag. Den nederlandske stopperkjempen Jaap Stam fyller onsdag 52 år, mens en av dagens stoppere, Victor Lindelöf fyller 30 år.

Tirsdag 16. juli

Southgate ferdig som England-trener

Etter åtte år som engelsk landslagstrener forlater Gareth Southgate jobben. Det bekrefter Det engelske fotballforbundet (FA) tirsdag. 

Southgate, som tidligere i sommer ble hyppig koblet til United-jobben, ledet England til EM-finale for andre gang på rad denne sommeren. England tapte finalen mot Spania. Southgate ledet de tre løvene i 102 landskamper.

- Som en stolt engelskmann har det vært min livs ære å spille for og trene England. Det har betydd alt for meg, og jeg har gitt det alt jeg har. Men tiden er inne for en forandring og for et nytt kapittel. Søndagens finale i Berlin mot spania var min siste kamp som England-manager, skriver Southgate i et avskjedsbrev til fansen. 

Nå får Luke Shaw, Kobbie Mainoo og de andre engelske United-spillerne snart en ny landslagssjef å forholde seg til.  

Mandag 15. juli

Dette koster United-stjernene i Fantasy Premier League

De siste dagene har det populære spillet Fantasy Premier League lagt ut flere spillerpriser inn mot den nye sesongen. Mandag kom de første Manchester United-spillerne. 

Bruno Fernandes Rasmus Højlund, Marcus Rashford, Alejandro Garnacho, Lisandro Martínez og André Onana er de seks første fra United som har fått sine priser offentliggjort. 

Bruno ble annonsert først, og blir trolig den dyreste United-spilleren å eie. Kapteinen, som er fus i det meste av dødballer og som bidrar med mange målpoeng, koster £8,5.

I X-posten under ser du de andre United-spillernes pris.  

Powered by Labrador CMS