Toby COLLYER

Midtbane

Fullt navn: Tobias Christopher Collyer
Draktnummer: 43
Født: 3. jan. 2004, i Worthing, West Sussex
Nasjonalitet: England
Høyde: 175 cm
Fra: Brighton, 15. mars 2022
Kontrakt: 30. juni 2027 (+ 1 års opsjon)
Debut: CS, 10. aug. 2024; innb. mot Man. City (n) 1-1
Landskamper/mål: England U17 3/0

Hardtarbeidende, defensiv midtbanespiller som nettopp var fylt 18 år gammel da han våren 2022, etter et vellykket prøvespill på Carrington, ble hentet til United fra ungdomsavdelingen i Brighton & Hove Albion.

Året etter, nærmere bestemt i sesongoppkjøringen foran 2023/24-sesongen, ble Collyer for første gang hentet opp i førstelagstroppen. Selv om han aldri kom på banen da United beseiret Leeds 2-0 på Ullevål stadion i Oslo, var opplevelsen en forsmak på hva som ventet, for samme sommer ble han inkludert i troppen som dro til USA. 

Der fikk han æren av å lede klubbens U21-lag som kaptein da Wrexhams førstelag sto på motsatt banehalvdel i San Diego. Det ble en tøff realitetssjekk for den unge kapteinen, som til slutt måtte se i øynene at laget hans tapte oppgjøret med 3-1.

Selv hadde imidlertid Collyer, med sin ro og effektive spillestil, imponert stort i møtet med storvokste og garvede walisiske proffer og vist at han muligens kan være en mann for fremtidens United.

Tilbake til USA

Han fortsatte deretter å vise solide takter for U21-laget gjennom hele 2023/24-sesongen, i den grad at han, etter to treningskamper i Europa, igjen ble inkludert i førstelagstroppen til sesongoppkjøringen i USA. Og denne gang nøyde Collyer seg verken med å sitte på benken eller spille U21-fotball. 

Manager Erik ten Hag hadde åpenbart virkelig fått øynene opp for den unge midtbanemannen og lot ham få spilletid i samtlige av lagets treningskamper. 

Offisiell debut på Wembley

Det er ingen tvil om at Toby Collyers prestasjoner på den andre siden av Atlanteren hadde gitt ham et kraftig løft. At han plutselig var blitt en brikke å regne med rundt  førstelaget, ble helt klart da han også fikk en plass på benken foran Community Shield-møtet med Manchester City på Wembley den 10. august. Der skulle han få sin store ilddåp ved å bli sendt på banen for å erstatte Kobbie Mainoo etter en times spill på nasjonalarenaen. Og, nøyaktig etter oppskriften, gjorde Collyer sine saker akkurat slik man hadde lært seg å forvente. Ikke noe spektakulært, men solid, og ikke minst med en flott gjenvinning i forkant av Alejandro Garnachos ledermål. 

Fremtidsperspektiver:

Toby Collyer er sett på som en spiller med stort potensial, og mange i Manchester United har høye forventninger til hans fremtid. Hvis han fortsetter sin utvikling, kan han bli en viktig del av Manchester Uniteds førstelag i årene som kommer, spesielt med tanke på klubbens behov for en sterk defensiv midtbanespiller. Med sin kombinasjon av teknikk, intelligens, og defensiv styrke har han alle verktøyene som trengs for å lykkes på høyeste nivå.

Powered by Labrador CMS