Tidligere United-spiller åpner opp om avhengighet: - Visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det

Publisert Sist oppdatert

- Leppene hans ble blå og jeg trodde han var død. 

Det sier Danielle Gibson, kona til tidligere United-spiller Darron Gibson. Hun forteller om en hendelse for tre år siden, da ektemannen satte seg ned for å se Manchester-derbyet på TV. 

- Han ble helt stiv, svetten dryppet og han bet biter av tungen sin. Jeg prøvde å stoppe ham, men jeg klarte ikke å løfte ham. Kroppen hans var helt våt og øynene gikk frem og tilbake veldig fort. Det laste i omtrent tre minutter, så ble det bare helt stille. Jeg tenkte, trist som det er, at nå får han i det minste fred fra demonene han har levd med, forteller Danielle Gibson.

Ekteparet har satt seg ned med The Times og pratet om Darron Gibsons utfordringer med avhengighet og mental helse. Den tidligere United-spilleren har åpenbart ikke hatt det enkelt de siste årene. 

Det er nå 12 år siden han forlot United. Irske Gibson fikk Premier League-debuten for United i 2008 og det ble totalt 60 kamper for United før han forlot klubben og gikk til Everton i 2012. Han var der i fem år før han var innom flere klubber før karrieren tok slutt. 

Han spilte for Sunderland, Wigan, Salford og Wythenshawe før han la skoene på hylla i 2022. 

Darron Gibson, som her jubler for scoring sammen med Nani.

Men det var i 2013, året etter at han forlot United, at problemene begynte.

En alvorlig kneskade under en landskamp ble starten på en personlig kamp for Gibson. 

Ekteparet forteller at Gibson, som da spilte i Everton, knapt forlot huset etter skaden. Everton sin fysioterapeut kom til huset deres for behandling og Gibson ble mer og mer innesluttet. Verre ble det da han slet med å sove, og begynte å ty til sovetabletter. 

- Jeg visste at jeg hadde et problem, men visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg følte på at jeg var den sterke, så jeg måtte være sterk hele tiden. 

Vondt ble til enda verre da han også begynte å kombinere tablettene med alkohol. Det førte til fyllekjøring, ulykker og arrestasjon. 

- I fotballmiljøet var det snakk om at «Gibbo» hadde et drikkeproblem, men det var ikke problemet. Han slet med den mentale helsen sin og visste ikke hvordan han skulle takle det. Det gjorde ikke jeg heller, forteller kona Danielle. 

Darron Gibson i aksjon for United Legends i en kamp mot Liverpool Legends i 2022.

Gibson forteller at han begynte med terapi, ting ble bedre en stund, men ble straks verre igjen da nye skader dukket opp. Det bringer oss tilbake til hendelsen beskrevet øverst da kona trodde han var død. 

- De scannet hjernen min og sjekket for epilepsi. Jeg visste innerst inne hva som hadde skjedd, men jeg skammet meg for mye til å si noe. Men til slutt sa jeg «Hør her, det er ikke det. » Jeg hadde tatt tolv sovetabletter kvelden før og seks til før jeg satt meg ned for å se kampen. 

Gibson forteller nå at han er rusfri. Han trener på treningssenter, spiller padel og drikker kaffe med gamle lagkamerater. John O'Shea er en av dem han har god kontakt med. Og så passer han på parets to barn mens kona Danielle har sin egen bedrift. 

- Nå føler jeg at jeg er der 100 prosent for barna mine. Jeg var ulykkelig store deler av barndommen min. Jeg vet at jeg har lykkelige barn nå, og det gjør meg lykkelig. 

Powered by Labrador CMS