Tidligere Leicester-trener er død - hylles av Harry Maguire: - En utrolig mann

Tidligere Leicester City-trener, Craig Shakespeare, er død. Han ble 60 år gammel. 

Publisert Sist oppdatert

- Mannen som hentet meg til Leicester, mannen som ga meg så mye tro, en mann jeg lærte så mye av. Jeg vil alltid være takknemlig.

Det skriver Harry Maguire på sin X-konto. 

Torsdag kom nyheten om at tidligere Leicester City-trener, Craig Shakespare, er død. Han ble bare 60 år gammel og sovnet inn med sine nærmeste rundt seg. I oktober 2023 ble det kjent at Shakespeare hadde fått kreft.

Maguire ble hentet fra Hull til Leicester sommeren 2017 da Shakespeare var Leicester-manager. 

- Fotballen kommer til å savne deg. Livet kommer til å savne deg. Tankene mine går til familien hans i denne tøffe tiden. Hvil i fred, Shakey, skriver Maguire.

Harry Maguire og Craig Shakespeare sammen før en Premier League-kamp mot chelsea i 2017.

Shakespeare var Claudio Ranieri sin assistent i Leicester da revene tok et sensasjonelt seriegull i 2015/16. Da Ranieri fikk sparken i februar 2017 var det Shakespeare som tok over. Han fikk imidlertid sparken oktober samme år. 

Han returnerte senere til Leicester og var assistenten til Dean Smith, men forlot rollen i 2023, noen måneder før det ble kjent at han hadde kreft.

Shakespeare-familien sier i en uttalelse: 

- Selv om familien var utrolig stolte over alt han oppnådde i fotballen både som spiller og trener, var han, for oss, en omtenksom og elsket ektemann, far, sønn, bror og onkel. Dette tapet er knusende for oss alle, og vi ber om ro i denne utrolig tøffe timen mens vi prøve å akseptere og sørge over tapet av en veldig spesiell person.

- Familien vil takke og anerkjenne de mange bønnene og hilsenene som har blitt sendt i løpet av de siste, tøffe månedene. Mange av dem klarte vi ikke å svare på, men alle betydde mye for Craig og familien. 

I tillegg til å ha jobbet i Leicester var Shakespeare innom West Brom, Hull, Watford, Aston Villa og Norwich City i ulike trenerroller. 

Han spilte også for klubber som Sheffield Wednesday, West Brom og Grimsby Town som aktiv spiller på 1980- og 90-tallet.

Powered by Labrador CMS