Terland åpnet målkontoen da Uniteds perfekte start fortsatte

Tre kamper, tre seirer og null baklengsmål. Det er fasit for United-kvinnene etter søndagens kamp mot Tottenham. De liljehvite fra London ble feid til siden og United vant til slutt 3-0 på Leigh Sports Village.

Og denne søndagen var det nordmennene som inntok hovedrollen.

United trengte litt tid på å komme inn i kampen, for det var Tottenham som var det førende laget i store deler av 1. omgang. United slet med pasningsspillet mot et aggressivt og høyt Tottenham-press, men Phallon Tullis-Joyce vartet opp med flere gode og viktige redninger.

Mot tampen av den 1. omgangen, i det 44. minutt, tok United ledelsen - riktignok mot spillets gang.

Celin Bizet, som forrige sesong spilte i Tottenham, fikk ballen ute til høyre og løftet den inn i feltet. Der fant hun Elisabeth Terland, som med en herlig volley sendte United i føringen. Avslutningen var knallhard og gikk via tverrliggeren før det raslet i nettmaskene.

Det var Terlands første mål for United.

Elisabeth Terland, Millie Turner og Celin Bizet feirer Uniteds 1-0-scoring.

Plutselig var det som om en bryter hadde blitt skrudd på, og United så helt annerledes ut.

Men oppskriften til 2-0 var den samme.

Fire minutter på overtid fikk Bizet igjen ballen ute til høyre. Hun la ballen til rette og svingte et strøkent innlegg mot bakerste stolpe. Der ventet Terland som steg til værs og stanget inn Uniteds andre før pause.

Her kan du se Terlands to mål:

Tottenham klarte aldri å slå tilbake etter de to kjappe Terland-målene. Det virket litt som at lufta gikk ut av dem og United fikk styre spillet etter pause.

Maya Le Tissier sørget også for 3-0 fra straffemerket etter at United fikk en noe billig straffe etter en hands på en Tottenham-forsvarer.

Det endte 3-0, og United klatrer dermed opp til toppen av tabellen og står med ni poeng, like mange som Chelsea.

United og Chelsea er de eneste lagene som står med full pott etter tre serierunder, men United er det eneste som fortsatt har til gode å slippe inn mål.

Neste kamp for United-kvinnene er lørdag 19. oktober. Da tar Marc Skinner & co. Turen til den engelske sørkysten der Brighton venter.

Da jakter United sin fjerde strake seier.

Vi fulgte kampen direkte under her:

United 3-0 (2-0) Tottenham

Women's Super League, Leigh Sports Village

UNITED: Tullis-Joyce - Bizet (Mannion, 90), Le Tissier, Turner, George - Janssen, Naalsund (Williams, 76) - Clinton, Toone (Miyazawa, 76), Galton - Terland (Awujo, 76).

GULE KORT: Ella Toone (64)

UBENYTTEDE INNBYTTERE: Hayley Ladd, Emma Watson, Jessica Simpson, Lucy Newell, Safia Middleton-Patel

MÅL: 1-0 Terland 44 (Bizet), 2-0 Terland 45+4 (Bizet), 3-0 Le Tissier (59)

SLUTT! United vinner 3-0. En rufsete start ble til full kontroll og en komfortabel for United-kvinnene, som står med ni av ni mulige poeng etter tre kamper!

90+5: Spurs farlig frempå på tampen her. Tullis-Joyce med en ny, viktig redning. United jakter nok et rent bur her.

90: Legges til åtte minutter her.

90: Nytt United-bytte: Aofie Mannion erstatter Bizet.

85: Clinton igjen: Vinner ballen høyt og forsøker en avslutning fra langt hold. Tottenhams målvakt redder.

84: Clinton farlig frempå, men kommer ikke til avslutning.

82: SJANSE! En stor en også. Galton tar seg inn i feltet og spiller til innbytter Williams. Hun legger til rette og avslutter, men Tottenhams keeper varter opp med en god redning.

76: Trippelbytte på gang for United. Tomålsscorer Elisabeth Terland applauderes av banen. Hun erstattes av Miazawa. Toone og Naalsund går også av, inn kommer RWilliams og Awujo.

73: United er nærmere et fjerde mål enn Tottenham er redusering her. Ser ut som lufta har gått helt ut av bortelaget.

65: United har bortimot full kontroll her og styrer mot sin tredje strake seier i WSL.

64: Ella Toone får et gult kort.

62: SJANSE! Tottenham farlig frempå etter en corner, men ballen havner til slutt i klypene til Tullis-Joyce.

59: MÅL! 3-0! Maya Le Tisier går frem og United-kapteinen er sikker som banken. Kort tilløp før han setter ballen rolig til venstre for keeper, som kaster seg motsatt vei.

58: STRAFFE! Et innlegg fra Toone går i armen på Tottenham-backen Neville og dommeren peker på straffemerket. Det er strengt, men straffen er gitt.

55: Tottenham har på ingen måte dominert etter hvilen som de gjorde før pause.

51: SJANSE! Terland uhyre nære hat trick! Kommer alene med keeper etter en strålende stikker fra Clinton. Terland avslutter, men Tottenhams keeper får en hånd på ballen og slår den i stolpen!

46: Kampen er i gang igjen.

PAUSE! Etter en svak start på kampen hevet United seg. Åpningsmålet mot slutten av omgangen kom mot spillets gang, men United-kvinnene har vært dødelig effektive. 2-0 til pause. To målgivende fra Celin Bizet, to scoringer fra Elisabeth Terland!

45 + 4: MÅL! 2-0 United - og det er samme oppskrift! Bizet med innlegget, Terland med avslutningen. Det er Clinton som dytter ballen ut til Bizet som løfter ballen mot bakerste stolpe. Terland ruver i lufta og stanger inn Uniteds andre.

45 + 1: Terland får en ny sjanse, men skuddforsøket blokkeres.

45: Det legges til minimum seks minutter.

45: Scoringen er ikke helt fortjent, men mål er mål! United leder 1-0 over Spurs.

44: MÅL! United tar ledelsen! Og det er en helnorsk scoring! Innlegg fra Bizet ute til høyre. Hun finner Terland, som med en volley hamrer ballen via tverrliggeren og i mål! Det er Terlands første for klubben.

43: United kommer til innlegg fra venstre, men kommer ikke til avslutning.

38: SJANSE! United med en brukbar mulighet. Både Toone og Terland får sine skuddforsøk blokkert før ballen spretter til Galton. Hun kommer til avslutning, men får ikke noe særlig trøkk i forsøket og Tottenhams keeper redder greit.

36: Galton jager en ball i bakrom, men når akkurat ikke frem. Tottenhams keeper kommer ut og klarerer.

30: United-keeperen er på beina igjen og klar for å fortsette.

28: Tullis-Joyce sitter nede nå. Får behandling fra det medisinske apparatet. Kan virker som hun fikk seg en trøkk i kneet etter den corneren. Mark Skinner benytter anledningen til å gi United-kvinnene noen instruksjoner.

25: God innoverskrudd corner fra Tottenham, men Tullis-Joyce kommer ut og bokser unna.

23: Jevnet seg veldig ut nå. Svinger litt frem og tilbake, uten at noen klarer å skape det helt store.

17: Den påfølgende corneren blir slått inn i farlig område, men gjestene får rensket unna.

17: SJANSE! Endelig United sin tur. Denne gangen er det United som vinner ballen høyt. Galton slår en strøken pasning 45 grader ut til Clinton som banker til på første. Avslutningen er god, men det samme er redningen til Tottenhams keeper.

14: Hakket bedre fra United nå. Dominique Janssen mye involvert på midtbanen og sørger for at United klarer å holde litt mer på kula.

11: SJANSE! Igjen mister United inne på egen halvdel og Tottenhams Spence kommer til avslutning fra distanse. Tullis-Joyce strekker seg så lang hun er og får en finger eller to på den.

10: Det er nesten spill mot ett mål her. United sliter med pasningsspillet og Spurs dominerer.

5: Spurs har vært friske i åpningsminuttene her.

4: SJANSE! Kampens første mulighet faller til gjestene. United mister ballen inne på egen halvdel og gjestene kommer til avslutning. Tullis-Joyce varter opp med en god og viktig redning.

1: Tottenham tar avsparket og oppgjøret er i gang.