Eric Ramsay Erik ten Hag

– Ten Hag var en viktig rådgiver - jeg har lært enormt mye av ham

Publisert Sist oppdatert

Han forlot Manchester United midt under forrige sesong for å forfølge drømmen som hovedtrener på egenhånd.

Eric Ramsay var en viktig del av Erik ten Hags støtteapparat, som dødballtrener, og en godt likt skikkelse av flere av de spansktalende spillerne grunnet sitt gode språkøre.

32-åringen ble i mars ansatt som manager i MLS-klubben Minnesota United. Siden den gang har han ledet MLS-laget i 22 kamper, som har resultert syv seiere, fem uavgjorte og ti tap. 

Det har resultert i en 9. plass etter 25 spilte kamper i MLS denne sesongen.

I et intervju med Daily Mail snakker den tidligere førstelagstreneren i United om tiden i United og betydningen Erik ten Hag har hatt for ham.

– Jeg har lært enormt mye av å jobbe med Erik. Han er en imponerende fyr med en ekte følelse av styrke og overbevisning, sier Ramsay.

– Det var veldig nyttig å se Erik, fra et utenfra perspektiv, håndtere det enorme presset du har i Manchester United når ting ikke går bra. Det er hvordan du takler øyeblikk som det som er helt avgjørende for om du klarer å holde en spillergruppe bak deg og hvor langt du klarer å nå som trener.

En viktig rådgiver

Ramsay avslører også at han ved flere anledninger har takket nei til ulike tilbud, men at det var vanskelig å takke nei til muligheten i USA når han fikk tilbudet.

32-åringen avslører også at Erik ten Hag virkelig ønsket å beholde Ramsay i trenerteamet, men at nederlenderen samtidig var en viktig samtalepartner de gangene det kom forespørsler om managerjobber og at han tror at han ville trivdes under det nye INEOS-lederskapet.

– Jeg følte at dette var et tilbud som det var vanskelig å takke nei til. Uansett hvordan verden utvikler seg med meg her borte så vet jeg at jeg kommer til å bli en mye bedre trener av denne utfordringen.

– Til nå har det vært akkurat som jeg ønsket at det skulle bli. Jeg kan med sikkerhet si etter disse fem månedene at jeg føler meg dobbelt så kompetent som jeg hadde vært om jeg hadde blitt værende.

– Det kommer nok aldri til å komme et punkt hvor jeg ser tilbake og sier: «Jeg burde blitt i Manchester United lengre».

– Likevel har jeg hatt flere sjanser til å dra under Erik sin tid i United, og jeg tok hver gang tilbudet til ham. Han er en veldig fin person å prate med i slike situasjoner. Han er brutalt ærlig og har også en god måte å veilede på som en slags mentor.

– Da dette tilbudet dukket opp og jeg sa jeg var interessert så kunne han se verdien av muligheten. Vi hadde noen lange samtaler om jobben og jeg var veldig takknemlig for at han aksepterte at jeg ønsket å dra, selv om det var dum timing med tanke på at vi var midt i sesong.

Eric Ramsay ble hentet til United av Ole Gunnar Solskjær.
Powered by Labrador CMS