Erik ten Hag etter kampen mot Arsenal

PRESSEKONFERANSE I NATT:

Ten Hag roser Fulham-linkede McTominay og røper hvem som er tilbake på Carrington fredag 

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg en ende på sommerens USA-tour, og natt til fredag skandinavisk tid stilte Erik ten Hag til pressekonferanse i forbindelse med avslutningskampen mot Liverpool som spilles i Columbia, South Carolina natt til søndag.

Der snakket han blant annet varmt om Scott McTominay, som kobles til Fulham om dagen. Torsdag ble det rapport at hvittrøyene hadde fått et bud på 20 millioner pund avslått av United.

– Jeg er så fornøyd med prestasjonene til Scott McTominay og så fornøyd med å ha ham i laget mitt, med tanke på typen han er. Han har en så innvirkning på dette laget med prestasjonene og lagånden sin.

– Nå bruker vi ham i en mer offensiv rolle, som passer ham mye bedre. Han er så viktig med tanke på å lage mål for laget vårt og jeg er veldig fornøyd med å jobbe med ham og ha ham i laget.

Ten Hag er storfornøyd med å ha McTominay i laget. Spørsmålet er om skotten fortsatt er United-spiller når sommervinduet stenger.

En annen som kobles bort er Jadon Sancho, som mot Real Betis startet som spiss.

Med Rasmus Højlund ute i seks uker har heller ikke Ten Hag alt for mange å velge av på topp inn mot sesongstart.

Nysigneringen Joshua Zirkzee er kanskje det fremste alternativet når Premier League-sesongen sparkes i gang om to uker, men hvem som starter på topp i Community Shield mot Manchester City er nok mer usikkert. 

– Vi må se an neste uke hvor vi er, og de to er i to ulike situasjoner. Jadon er midt i preseason og på tour. Joshua spilte i EM, hadde så en pause og startet å trene igjen denne uka.

– Så vi må vurdere de neste uke og så plukke ut et lag som er kapabelt til å vinne cupen i den siste kampen (i preseason) mot Manchester City.

Sancho fikk en time på topp mot Real Betis, og det er nok gode muligheter for at han spiller der igjen mot Liverpool.

På pressekonferansen fikk Ten Hag også spørsmål om de som fortsatt er på ferie, hvor han svarte mer spesifikt på Alejandro Garnacho og Lisandro Martínez.

– Vi har selvfølgelig en plan for hver eneste når de skal møte opp. Alejandro vil starte å trene allerede i morgen (fredag). Licha starter på mandag.

– Vi vet hvordan alle spillerne ligger an fitnessmessig, og neste uke må vi samle alt.

Til slutt kom Ten Hag også med en mindre oppdatering på Marcus Rashford og Antony, som begge tuslet skadet av banen mot Real Betis.

– Vi må vente og se. Vi vil selvfølgelig ikke risikere noe i tourens siste kamp, og inn mot neste uke hvor det er en viktig kamp (mot Manchester City).

– Vi er fortsatt innenfor de 24 timene etter en kamp, så vi må ta en siste vurdering og se om de er klare for den siste kampen på lørdag (natt til søndag skandinavisk tid) mot Liverpool.

Powered by Labrador CMS