Erik ten Hag med Amazon før kampstart.
MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 26: Erik ten Hag, Manager of Manchester United speaks to the media prior to the Premier League match between Manchester United and Aston Villa at Old Trafford on December 26, 2023 in Manchester, England. (Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Ten Hag prøver Garnacho i ny posisjon: - Vi må erkjenne at vi ikke scorer nok mål og må finne løsninger

Publisert Sist oppdatert

Første møte med media for Erik ten Hag etter at nyheten om at Sir Jim Ratcliffe overtar 25 % av eierskapet i klubben ble annonsert julaften. 

Det ble da selvsagt et tema i oppbygningen til kampen mot Aston Villa på Boxing Day da Erik ten Hag pratet med rettighetshaver Amazon.

- Jeg har vært godt informert gjennom hele prosessen så jeg er fullt klar over det som skjer. Fokuset mitt er likevel på kampen i kveld. Jeg har hatt kontakt med ham (Sir Dave Brailsford) og jeg ser frem til å samarbeide med ham

Fokuset ble så flyttet over på det som skal skje på Old Trafford tirsdag kveld og Ten Hag pratet om kampene mot Arsenal og Liverpool, som har vært eksempler på at United kan hamle opp med de beste lagene i ligaen. 

- Vi har vært helt på høyde med Arsenal og Liverpool. Vi vet at vi kan spille godt mot de beste. Vi respekterer Aston Villa og det de har fått til, men vi vet vi kan spille veldig god fotball.

United har slitt voldsomt foran mål denne sesongen og har hittil kun scoret 18 mål i Premier League, noe som er nest minst (delt med Burnley og Crystal Palace), hvor kun Sheffield United har scoret mindre. Ten Hag er likevel klar på at det ikke kun handler om Højlund som fortsatt venter på sitt første mål i Premier League.

- Vi kan ikke legge alt over på Højlund. Vi har Rashford, Garnacho, Fernandes, Eriksen og McTominay. Det er spillere som må ta ansvar for å score. Selv om du som spiss er på banen for å score så må man også bruke mye krefter på å forsvare.

- Hvis vi skal vinne kamper så er vi nødt til å bli bedre foran mål og sette sjansene. Vi har kommet til sjanser, men ikke vært skarpe nok.

Da Ten Hag senere møtte MUTV var fokuser mer rettet mot Marcus Rashford som er tilbake fra start.

- For det første så er det viktig å påpeke at Rashford har vært syk en god periode. I tillegg har prestasjonene til Alejandro Garnacho gjort at han har vært ute. Samtidig må vi erkjenne at vi ikke scorer mål og Rashford er en spiller som kan score mål. Derfor må vi prøve å finne løsninger. 

- Alejandro kommer til å spille til høyre, mens Rashford skal ligge til venstre. Højlund skal spille i midten og Bruno skal ligge i nærheten. Kreativiteten og hurtigheten deres er der og vi må spille direkte.

Powered by Labrador CMS