Ten Hag med tillitersklæring til Rashford: Tror han kan kopiere drømmesesongen

Mange var skuffet over Marcus Rashfords form og innsats forrige sesong. Men Erik ten Hag har tro på at han kan finne tilbake til den Rashford-utgaven vi så sesongen før. 

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er sikker på, og tror 100 prosent på at han kan gjøre det han gjorde for to år siden. Det er han kapabel til.

Det sier Erik ten Hag på fredagens pressekonferanse.  Han snakker om Marcus Rashford. For to år siden, i 2022/23-sesongen, var han Uniteds desidert beste spiller. Han scoret på bestilling, ble omtalt som verdensklasse og leverte karrierens beste sesong. 30 scoringer ble det, inkludert mål i ligacupfinalen mot Newcastle.

Han ble belønnet med en ny og lukrativ kontrakt, og alle gledet seg til å se Rashford stabilisere seg som en av verdens beste kantspillere. Så startet 2023/24-sesongen. 

Enorm nedtur

Han spilte 43 kamper, scoret totalt 8 mål og bidro med 5 målgivende pasninger. Rashford så ut som en skygge av spilleren han var bare sesongen før. Kroppsspråket var ikke spesielt godt, rykkene og driblingene satt ikke og det ble ikke noe bedre at han havnet i overskriftene av utenomsportslige årsaker. 

Det hele kulminerte i at han ble vraket til Englands EM-tropp. 

Men Rashford fikk en opptur i form av FA-cuptriumfen. Han gråt av glede etter seieren på Wembley, annonserte en pause fra sosiale medier og skal ha lovet venner at han kommer sterkere tilbake den kommende sesongen.

Det tror Ten Hag på også.

Erik ten Hag er på plass i Los Angeles.

- De sterkeste som overlever

Nå gleder han seg også over det han mener er et sterkere lag rundt Rashford. United har signert Joshua Zirkzee og Leny Yoro, og jobber med ytterligere signeringer. 

- Vi har allerede gjort to gode kjøp, så når alle er friske og raske har vi et lag som kan slå hvem som helst. Men vi må ha mer bredde i stallen på grunn av alle skadeproblemene vi har hatt, sier Ten Hag, og understreker: 

- Jeg vil ha en så sterk tropp som mulig. Den kommende sesongen er det de sterkeste som overlever, sier Ten Hag. 

- Vi ser på alle posisjonene vi ønsker å forsterke. Vi trenger en plan for troppen slik at vi har dekning på alle områder. 

Han og United-laget er på plass i USA der sesongoppkjøringen fortsetter. United har spilt to kamper, tapt én og vunnet én, og de kommende dagene venter kamper mot Arsenal, Real Betis og Liverpool. Deretter venter sesongens første offisielle kamp mot Manchester City, på Wembley, i Community Shield.

Ten Hag ble spurt om det forrige møtet mot City på den engelske nasjonalarenaen. Det var som kjent FA-cupfinalen i mai som United vant 2-1. 

- Jeg gjorde det jeg har gjort hele min karriere. Jeg trodde på meg selv, og fikk til slutt belønningen. Nå er vi i gang med en ny sesong, alt er bak oss. Det er et fantastisk prosjekt vi er i gang med, sier Ten Hag. 

Powered by Labrador CMS