Tar Rashford i forsvar: - Jeg kan fortelle deg at han bryr seg

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag og hans menn har fått totalt slakt i mediene etter 3-0-tapet mot Liverpool. Allerede før kampen kom det reaksjoner på laguttaket, og under oppgjøret uttrykte fansen misnøye med Ten Hags valg. Beslutningen om å beholde Marcus Rashford på banen fremfor Alejandro Garnacho ble ikke tatt godt imot.

Nå tar den tidligere Manchester United-spilleren Nicky Butt engelskmannen i forsvar. Butt var selv leder for førstelagsutviklingen i United frem til 2021, og han spilte en nøkkelrolle i utviklingen av spillere, inkludert Rashford, under sitt andre opphold i klubben.

Under 2022/23-sesongen scoret engelskmannen 30 mål. Antallet scoringer ble redusert til åtte den påfølgende sesongen. Dette førte til at han ikke ble tatt ut til Englands EM-tropp.

Rashford har startet alle Uniteds kamper i Premier League denne sesongen, til tross for sterke reaksjoner. Flere ønsker å benke ham og starte Garnacho på venstre side, med Amad på motsatt.

– Det er faktisk trist å se det, fordi jeg har kjent Marcus siden han var åtte eller ni år gammel i United og kom opp gjennom systemet, og han har alltid vært en av dem man har hatt store håp for, sa Butt til talkSPORT etter Liverpool-nederlaget.

– Jeg tror virkelig, og folk vil sikkert reagere nå, men jeg tror han fortsatt har talentet til å bli en av de beste spillerne i verden. Det har bare ikke funket de siste årene i United. Man sier alltid at han skal få det til, men det ser ut som det kanskje er på tide for ham å gjøre en endring.

– Ingen vet egentlig hva slags mentalitet han har, men det er mye talent i den mannen, og han er en topp, topp fotballspiller. Men det skjer bare ikke for ham i United nå. Folk peker alltid på kroppsspråket hans, at han ikke bryr seg, men jeg kan fortelle deg at han bryr seg. Han er en ordentlig kar.

– Men det klikker bare ikke for ham. Kanskje det er på tide å finne en klubb hvor han kan trekke pusten litt, og hvor ikke alle øyne er på ham hele tiden. Han blir syndebukken for alle fansen, men det er ikke bare han, hele laget, hele troppen må heve spillet sitt.

Selvsagt kom det også spørsmål om Casemiro, som var skyld i de to første baklengsmålene.

– Jeg synes det er vanskelig å kritisere Casemiro for alt han har oppnådd i karrieren, han er en vinnerskalle, han var en utrolig spiller, han har vunnet alt han har vunnet, men øynene dine lyver ikke.

– Mot slutten mister du farten på midtbanen, du snur deg og kan ikke komme opp mot ballen. Det er et slikt fokus på deg, og jeg tror det er det som skjer med Casemiro.

– Han er fortsatt en god spiller, han har fortsatt en plass i United som en troppspiller som kommer inn med en 1-0-ledelse og roer ned kampen med sin erfaring, men når det gjelder å starte en kamp mot lag som Liverpool, City, Chelsea og Arsenal, kommer han ikke til å klare det.

Powered by Labrador CMS