Maxi Oyedele, 3. august 2024.

Offisielt: Oyedele forlater United: – Denne klubben vil alltid være mitt hjem

Publisert Sist oppdatert

Manchester United bekrefter torsdag ettermiddag, noen timer etter at at han selv annonserte det, at Maxi Oyedele forlater United. 19-åringen er klar for polske Legia Warszawa. 

Nøyaktig hva United får for Oyedele er ikke kjent, men The Athletic skriver at overgangssummen er knyttet til antall opptredener og at United har sikret seg en videresalgsklausul på 50 prosent. I tillegg har United muligheten til å matche eventulle bud fra andre klubber og en tilbakekjøpsklausul. 

Legia Warszawa opplyser på sine nettsider at Oyedele har skrevet under på en treårskontrakt og han skal spille med draktnummer 6 på ryggen. 

Det ble ingen A-lagskamper for midtbanespilleren, men han var med på å vinne FA Youth Cup i 2022, og har spilt for A-laget i treningskamper. Han slo blant annet den målgivende pasningen til Joe Hugill da sistnevnte satte inn 2-0 i sommerens andre treningskamp mot Rangers. 

19-åringen har lagt ut en bildeserie av minner fra sin tid i klubben, og skriver følgende melding:

«Omsider er min tid i Manchester United over. Jeg vil gjerne si tusen takk til den eneste klubben jeg noen gang har vært i. Det er en ære å kunne si at jeg har vært i klubben i 12 år, og jeg har hatt noen utrolige opplevelser med fantastiske lagkamerater. 

Takk til alle trenere, alle ansatte og til fansen; jeg vil aldri glemme minnene fra denne klubben. Jeg ønsker alle i Manchester United alt godt når jeg nå drar herfra klar til å starte neste kapittel i karrieren. 

Denne klubben vil alltid være mitt hjem, og nok en gang: Takk. 

Once a red, always a red.»

Powered by Labrador CMS