Erik ten Hag på Carrington, 17. oktober 2024.

TEN HAGS PRESSEKONFERANSE:

– Tabellplasseringen lyver ikke. Vi er hvor vi er, og det er ikke godt nok

Publisert Sist oppdatert

Fredag ettermiddag møtte Erik ten Hag pressen før lørdagens kamp mot Brentford.

Han startet pressekonferansen med å gratulere Andy Mitten for å ha nådd toppen av Kilimanjaro (sammen med bl.a. Bryan Robson, i det som var et veldedighetsprosjekt hvor inntektene gikk til Manchester United Foundation, og det ble applaus i pressekonferanserommet på Carrington. 

LES OGSÅ: Skadeoppdatering fra Ten Hag

Mitten fikk også stille det første spørsmålet, og lurte på hva det er som får Ten Hag til å tro på suksess denne sesongen, som kanskje kritikerne overser.

– Vi må også klatre opp et fjell, for toppfotballen er slik at du noen ganger møter utfordringer. Noen ganger går det oppover, andre ganger går det nedover. Jeg er sikker på at vi vil skape suksess, akkurat som vi gjorde de to siste sesongene, sa Ten Hag, og siktet trolig til troféene. 

– Under overflaten ser jeg gode mønstre og gode statistikker som bekrefter for meg at vi er på vei i en god retning, men selvsagt: Tabellplasseringen lyver ikke. Vi er hvor vi er, og det er ikke godt nok. 

Erik ten Hag på pressekonferansen etter Porto-kampen.
Erik ten Hag har ikke hatt mye å smile for som United-manager i det siste.

Ten Hag benyttet muligheten til å kritisere noen av journalistene da han ble spurt om støyen rundt managerposisjonen – en støy han mener er medieskapt.

– Støyen kommer bare fra media – fra noen av dere, ikke alle – som kommer med historier, og skaper historier og eventyr, og kommer med løgner fordi jeg vet at vi står samlet innad i klubben. Jeg sa det før pausen, jeg fortalte det til flere journalister. De trodde sannsynligvis ikke på meg, for jeg ser rapportene. Men internt i klubben er det stille.

– Selvsagt er det diskusjoner rundt posisjonen vi er i – som vi er misfornøyde med – og om at vi må snu det, og om hva som i så fall må skje. En strategi for å få snudd det. Men vi er stille og rolige, og holder oss til planen, og vi er svært overbeviste om at det vil bli en suksess.

Christian Eriksen er blant spillerne som har fungert OK denne sesongen, og Ten Hag fikk spørsmål om hva det er som har gjort at 32-åringen har blitt viktig igjen.

– Han hadde noen skader det første året, da han allerede var veldig viktig, men også forrige sesong. I tillegg så kom Kobbie opp, men i det siste har han overbevist i laget sammen med Kobbie, og det kan bli en veldig god duo. Det er uheldig nå at det ikke går de neste ukene, men han har hatt en god sesong hittil, og han har vært viktig for laget, sa Ten Hag, og trakk frem både kreativiteten og roen til dansken.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene hans hittil denne sesongen.

Eriksen etter 1-0-målet mot Twente.

Da BBCs Simon Stone hadde et spørsmål om presset spillerne er under, som har gjort at spillere ikke har levert på banen selv om de har levert godt på trening, så valgte Ten Hag å forsvare spillerne litt ekstra.

– Jeg mener at spillerne gjør det godt – vi vant forrige sesong, kanskje du har glemt det? Men når vi har problemer, så må vi noen ganger stille med lag som ikke har den riktige balansen, fordi spillere ikke er tilgjengelige. Men jeg synes generelt at spillerne presterer godt. Det vi ser nå er at vi må begynne å score, det er selvsagt den viktigste delen av fotballen om en skal vinne fotballkamper. Vi kommer oss inn på den siste tredjedelen, vi kommer oss inn i boksen, og inn i gode scoringsposisjoner. Nå må vi forbedre det siste steget, som er å putte ballen i nettet.

United-sjefen fikk også spørsmål om ansettelsen av Thomas Tuchel som den neste engelske landslagssjefen – hvor den uuttalte konteksten for spørsmålet er at United snakket med Tuchel i sommer før de valgte å fortsette med Ten Hag.

– Jeg synes at det er et veldig godt valg fra FA. Han har bevist at han er en manager i toppklasse, som skaper topplag som vinner ting. England har ikke vunnet så mye, de har ikke vunnet siden 1966. 

– Jeg synes det er en veldig god ansettelse om en skal få seg en triumf, for England har verdensklassespillere. Om en klarer å gjøre det om til et godt lag, så har de veldig gode muligheter til å vinne store turneringer, altså EM eller VM.

Thomas Tuchel og Erik ten Hag, begge ivrige på sidelinjen, United-Bayern, 12. desember 2023.
Tuchel og Ten Hag på sidelinja under United-Bayern i desember i fjor.
Powered by Labrador CMS