Spøkefull Edwin van der Sar om United-retur: - De har nok nederlendere nå! 

Edwin van der Sar ble spurt om han kunne tenke seg å jobbe i Manchester United. Svaret hans fikk han både programledere og publikum til å le. 

Publisert Sist oppdatert

- De har nok nederlendere nå! 

Det sa Edwin van der Sar med et lurt smil da han ble spurt om hans neste jobb kom til å være i Manchester United. Svaret fikk frem latteren hos både programledere og publikum. 

Van der Sar, som er en av Uniteds beste keepere gjennom tidene, hadde stor suksess som direktør i Ajax, der han blant annet jobbet tett med Erik ten Hag i flere år. Men i fjor ble det kjent at Van der Sar hadde fått en hjerneblødning mens han var på ferie i Kroatia. Situasjonen ble beskrevet som alvorlig. 

Det gikk heldigvis bra med den gamle keeperkjempen, og i dag ser han frisk og rask ut. Han har imidlertid ikke jobbet siden den skumle hendelsen. Forståelig nok forlot han jobben for å fokusere på familien og helsen etter hjerneblødningen. 

Edwin van der Sar takket Erik ten Hag for jobben han hadde gjort før han byttet ut Ajax med Manchester United i 2022.

Nylig gjestet han det nederlandske programmet Humberto á Paris (på nederlandsk) der han snakket om sykehusoppholdet, rehabiliteringen og veien videre. Det var da spørsmålet om United kom, med det påfølgende svaret om antall nederlendere.

Han er jo inne på noe, for det er en god del av dem. I trenerteamet finner vi Erik ten Hag, Ruud van Nistelrooy, René Hake og Jelle ten Rouwelaar. I spillerstallen finner vi både Tyrell Malacia og Joshua Zirkzee. 

- La disse få fokusere på jobben sin nå, er den klare oppfordringen fra Van der Sar. 

Nederlenderen spilte 266 kamper for United mellom 2005 og 2011, og vant ligaen fire ganger med United, og vant også Champions League med klubben. Suksessen han hadde med Ajax etter spillerkarrieren førte til at det ble mye snakk om en retur til United. 

Edwin van der Sar jubler her for ligagull i 2007 sammen med Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney og Alan Smith.

Etter United-spørsmålet ble han spurt om hva han faktisk skal drive med videre. Keeperlegenden har ikke bestemt seg helt, men sier han ønsker å jobbe med fotball. 

- Jeg tror jeg har lyst til å ta det neste steget, men jeg må finne et nytt mål, sier Van der Sar, og fortsetter: 

- Veldig lenge var målet mitt å ta Ajax tilbake til toppen av Europa. Nå har jeg mistet målet mitt, men på et eller annet tidspunkt kommer jeg til å finne det igjen. 

Før den alvorlige hjerneblødningen snakket han om at han en dag kunne tenke seg å jobbe for United. 

-  Jeg hadde selvfølgelig vært interessert. United er en fantastisk klubb med stor støtte over hele verden. Alle ønsker å spille for dem, og senere jobbe for dem, sa han i et intervju med Planet Futbol i 2019. 

Hvor Van der Sar en dag ender opp hvis eller når han returnerer til fotballen gjenstår å se. Akkurat nå er det viktigste at det går bra med Van der Sar - og at han har humoren i behold. 

Powered by Labrador CMS