– Spillestilen hans passer meg veldig, veldig godt

Publisert

I sitt første MUTV-intervju etter å ha signert for Manchester United ble Noussair Mazraoui spurt om bakgrunnen fra Bayern München gjør at han er vant til forventningspress.

– I løpet av min karriere er jeg ikke vant til noe annet, å ha det presset med at en alltid må bli mester. Jeg er veldig vant til det på grunn av klubbene jeg har spilt for.

Mange har nok lest Dag Langerøds Mazraoui-speiderrapport, men hvordan vil han selv beskrive seg som spiller?

– Jeg mener at jeg er en spiller som kan tilpasse meg raskt, og jeg er ganske god under press – når motstander presser høyt, så kan jeg finne en vei til å komme ut av presset. Offensivt liker jeg å hjelpe kantspilleren skikkelig. Det er den spilleren som må score eller ha den målgivende pasningen, så jeg prøver å hjelpe ham så godt jeg kan, både defensivt og med ballen.

Han er altså en spiller som tilpasser seg raskt, ifølge han selv, og den tilpasningen blir nok også enklere av at han skal spille under Erik ten Hag.

– Han er en helt spesiell manager for meg, siden jeg fikk førstelagsdebuten min under ham, og det er alltid spesielt med treneren som gir deg den muligheten. Jeg har alltid likt måten hans måte å se fotball på, og spillestilen hans passer meg veldig, veldig godt.

Nå er alle tre i Manchester.

Mazraoui ble også spurt om det å kvalifisere seg til Champions League igjen vil være et viktig mål denne sesongen.

– Uten tvil. Det er 100% en ting vi må oppnå denne sesongen.

Og hva slags mentalitet skal til for å vinne en ligatittel, mener Mazraoui, som har vunnet fire ligatitler hittil i karrieren?

– En må gjøre det sammen, det er veldig viktig at alle er på samme linje, og at alle vet hva de kan forvente fra hverandre på banen. Da kan en også holde hverandre ansvarlig om det er noe som ikke virker, og i det øyeblikket må en ha en type relasjon hvor en kan si disse tingene til hverandre, og at en aksepterer det fra hverandre. Da kan en vokse som lag, og en begynner å vinne fotballkamper, få seiersrekker, smadre motstandere, og så kommer en i flytsonen og da har du følelsen av at ingen kan slå dere. Jeg håper at denne sesongen blir den sesongen.

Noussair Mazraoui på United-trening kort tid etter å ha signert for klubben, 14. august 2024
Mazraoui på United-trening.

– De Ligt forandrer seg til et monster!

Og hva har Mazraoui å si om den andre spilleren som kom inn samtidig, nemlig Matthijs de Ligt?

– Ahh, det er en stor forskjell på hvordan han er på og utenfor banen. Utenfor banen er han en veldig, veldig fin fyr – morsom også – og jeg kjenner ham nå veldig godt siden dette er den tredje klubben hvor vi spiller sammen.

– Jeg vet ikke hva det er som skjer når han går ut på banen, men han forandrer seg til et monster!

Mazraoui og De Ligt på en United-trening denne uka.
Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui.

Mazraoui sa spøkefullt at de var et par som hadde gått fra hverandre en periode før de ble sammen igjen i Bayern, og nå har han tro på at den sterke relasjonen mellom de to vil bli synlig i United også.

– Jeg håper at vi her i United vil... nei, jeg håper ikke, jeg VET at vi kommer til å ha det samme samarbeidet, men det jeg håper er at vi kan vise det til verden og til fansen, for det er en ny klubb med nye utfordringer.

Han ga også uttrykk for at han gledet seg til å se de andre United-spillerne han har spilt med tidligere, og siden han har spilt mest høyreback, så er det kanskje ikke så overraskende at han spesifikt valgte å si noe om Antony.

– Jeg har hatt et veldig godt samarbeid med Antony på banen, så jeg gleder meg til å få i gang det samarbeidet igjen.

Se hele intervjuet her.

Antony og Mazraoui jubler sammen underveis i 5-1-seieren for Ten Hags Ajax borte mot Sporting Lisboa.
Antony og Noussair Mazraoui i 2021.
Powered by Labrador CMS