Amad Diallo utfordrer to Liverpool-spillere, sommer 2024.

Sløste stort mot effektivt Liverpool

United tapte 3-0 mot Liverpool i den siste rene treningskampen denne sommeren, men resultatet sier heldigvis svært lite om selve kampen.

United.no kom til 11-4 i klare målsjanser til United, men uten at United-gutta utrolig nok klarte å overliste Liverpool-keeperne.

Det var uansett en positiv inngang til kampen.

Marcus Rashford var klar igjen etter sin ankelsmell sist, og var god.

Rashford, Sancho og Amads drakter som venter i garderoben før avspark.

På midten fikk Toby Collyer sjansen sammen med Casemiro, mens Harry Maguire ble hvilt etter en sesongavslutning og lang sommer med skade for hans del.

Enormt sjansesløseri

Men tilbake til United-sjansene.

Mason Mount fikk en stor sjanse allerede etter åtte minutter, da han ble spilt opp av Collyer.

Fem minutter senere fant Casemiro samme Mount på et nydelig løp i bakrom, men keeper reddet.

Deretter snappet Rashford en dårlig Liverpool-pasning, men upresset satte ham ballen like utenfor fra god posisjon.

Så fant Mount Jadon Sancho midt foran mål, men headingen skled av hans hode.

Deretter rullet United opp hele Liverpool, fra venstre med Rashford, via Mount og Amad og så tilbake til Rashford, men hans avslutning gikk via keeper og over.

Så slo Amad en fin corner som havnet hos Rashford på bakre stolpe. Han vendte bort sin oppasser, skjøt tversover, men like utenfor motsatt stolpe.

Amad Diallo tar en corner mot Liverpool, sommer 2024.

Like før pause avsluttet Collyer glimrende fra litt skrått hold på et Harry Amass-fremspill, men igjen reddet keeper til corner.

Det var sju gode sjanser, men null scoringer.

Men to baklengs

På motsatt side kan man med godviljen gi Liverpool tre muligheter, men to av de tre gikk i nettet.

Etter 10 minutter ble Casemiro altfor lett lurt på 16-metersstreken, og Carvalhos skudd fikk et touch på veien før det trillet inn i hjørnet.

Etter 36 minutter, da sjansestatistikken i kampen viste 5-1 i gode sjanser til United, økte Liverpool så ledelsen. Det ble spilt opp bak en Amass som stod høyt, Collyer ble lurt altfor lett av Salah, som upresset gikk inn i feltet, la inn og fra kort hold på åpent mål scoret Jones.

Da United sløste så scoret altså Merseyside-laget på sine muligheter.

Fortsatte med å skape sjanser

United tok grunnet den generelle skadesituasjonen uansett ingen sjanser, og dro av Rashford, Evans og Lindelöf før 2. omgang.

Likevel fortsatte United med å være det laget som skapte klart mest.

Amad kunne redusert tidlig, etter et Amass-innlegg og en Mount-stuss.

Innbytter Scott McTominay vendte bort en Liverpool-forsvarer på straffemerket, men avslutningen ble igjen slått til corner.

Deretter fikk en annen innbytter, unge Ethan Wheatley, skyte upresset fra 11 meter, men igjen ble det reddet til corner.

Så havnet et innlegg hos Casemiro som ikke forstod hvordan han ikke klarte å score.

I mellomtiden hadde Liverpool økt til 3-0, da de igjen spilte seg opp bak 17 år gamle Amass, Onana reddet, bare for at Tsimikas satte returen. Det så også ut som en offside, men uten at dommerne så den.

11-4 i sjanser hjalp imidlertid ikke denne gangen så lenge resultattavla viste 3-0 da dommeren blåste av.

Men ny skade

Med 20 minutter igjen å spille måtte så innbytter Will Fish så ut på båre, etter det som kunne se ut som en vond ankelskade. Da var det uansett gjort så mange bytter for begge lag at verdien fra kampen var liten.

Sju minutter før slutt måtte også Aaron Wan-Bissaka ut etter en smell, men forhåpentligvis var ikke det så ille. Han gikk i alle fall ut av banen for egen maskin.

Det betød uansett at United avsluttet med dette laget: Onana – Scanlon, Casemiro, Bennett, Murray – Oyedele, Eriksen – Antony, McTominay, Mather – Wheatley

Det er nok en stor sjanse for at bare to av dem har en sjanse på å starte i ligaåpningen mot Fulham fredag 16. august.

Uniteds neste kamp spilles uansett neste lørdag, på Wembley, mot Manchester City i Community Shield.