YORO IMPONERTE, AMAD BRILJERTE OG UNITED VANT:

Slo tilbake etter Rosenborg-nedturen - United tok sommerens første seier

I sommerens andre treningskamp kom den første seieren. Ett mål i hver omgang sørget for at Manchester United slo Rangers 2-0.

United startet med de etablerte førstelagsspillerne og avsluttet med juniorene pluss André Onana, som spilte hele kampen.

Erik ten Hag var svært kritisk etter 0-1-tapet mot Rosenborg mandag, men fra start av på Murrayfield i Edinburgh så United-spillerne langt kvikkere ut. De scoret et par mål, sto løpet ut, holdt nullen og vant kampen 2-0.

Amad i storslag

Etter en jevnspilt åpning på kampen tok United mer og mer over og i det 39. minutt kom også sommerens første United-scoring:

Mason Mount satte opp Amad ute til høyre. Ivorianeren dro seg elegant inn i banen og banket ballen i det lengste hjørnet.

Scoringen var både vakker og fortjent.

Her bøyer Amad ballen i det lengste hjørnet. Det var en vakker og fortjent 1-0-scoring.

Før Amad-målet hadde United nemlig flere gode muligheter til å ta ledelsen: Ethan Wheatley hadde en avslutning som ble reddet på strek, kaptein Casemiro nikket en corner like utenfor og Amad var nære et drømmemål på frispark.

Like før pause kunne også Jadon Sancho, som spilte sin første United-kamp siden 26. august i fjor, ha scoret. Amad, som sto bak det meste United skapte før hvilen, satte engelskmannen opp i en glimrende skuddposisjon, men Sanchos forsøk gikk over tverrliggeren.

Amad sto bak det aller meste United skapte, og ble belønnet med 8 av 10 på united.no sin spillerbørs

Det sto 1-0 til pause, men det var ikke bare Amad som skulle ha æren for det.

Nykommeren imponerte

Leny Yoro, som signerte for United for bare noen dager siden, fikk sine første minutter som rød djevel og gjorde sine saker godt.

Et av høydepunktene i den 1. omgangen var da Rangers kom seg inn bak United-forsvaret og kunne skapt noe, men Yoro viste frem noen av kvalitetene sine da han løp opp Rangers-spiss Cyriel Dessers og satte inn en god og viktig takling i siste sekund.

Utover i kampen viste 18-åringen deretter stor ro med ball og godt overblikk, med flere fine pasninger gjennom ledd og også en lekker langpasning som satte i gang et United-angrep.

Før kampen sa Erik ten Hag at han var spent på å se sin nye midtstopper, og det Yoro leverte ved siden av sin dobbelt så gamle stoppermakker Jonny Evans var lovende.

Leny Yoro leverte 45 meget solide minutter da han fikk sin første kamp med United-drakten på.

Dette var laget som startet kampen:

Onana - Wan-Bissaka, Yoro, Evans, Murray - Casemiro, Collyer - Amad, Mount, Sancho - Wheatley.

Erik ten Hag gjorde ti bytter i pausen og dette var laget som startet 2. omgang:

Onana - Ogunneye, Fish, Bennett, Amass - Oyedele, Fletcher, Hannibal - Ennis, Hugill, Mather.

Bare André Onana av de elleve som startet oppgjøret fortsatte. Inn kom ungguttene og Hannibal Mejbri, og selv om Rangers kom bedre med i kampen etter pause gjorde akademispillerne seg på ingen måte bort.

Få sjanser imot

Etter en periode der en utligning virket mer sannsynlig enn en United-scoring doblet Joe Hugill ledelsen for United.

Han ble spilt fint fri av Maxi Oyedele, og alene med tidligere United-keeper Jack Butland hamret han ballen i mål, via tverrliggeren.

Joe Hugill doblet ledelsen for Manchester United med en knallhard avslutning.

Kampen i Edinburgh endte med 2-0-seier for United som leverte en langt bedre prestasjon enn i Trondheim, en hel haug av spillere fikk gode minutter i beina, André Onana holdt nullen og det var flere gode opplevelser enn det var dårlige.

På tampen mot Onana varte opp med en god redning da Rangers var nær en redusering.

En annen ting verdt å nevne var at Rangers bare kom til seks avslutninger der fire av dem var på mål. Det var en betydelig forbedring fra kampen mot Rosenborg der trønderne hadde tosifret antall avslutninger og flere stolpetreff.

Alt i alt en meget god dag på jobben for United, som nå setter kursen tilbake mot Manchester.

Der venter noen dager med trening før de setter seg på flyet, krysser atlanteren og tar fatt på årets sommerturné i USA. Der venter kamper mot Real Betis, Arsenal og Liverpool.

Innen den tid kommer trolig Joshua Zirkzee, Rasmus Højlund og Christian Eriksen til å slutte seg til United-troppen, og kanskje noen flere også.