LIVE 13.00:

Slik starter United-kvinnene i sesongåpningen

Klokken 13.00 sparker Manchester Uniteds kvinnelag i gang sin første kamp i den nye Womens Super League-sesongen. West Ham er motstander på Old Trafford, og United-sjef Marc Skinner har tatt ut følgende elleve til sesongpremieren:

Phallon Tullis-Joyce – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Dominique Janssen – Lisa Naalsund, Grace Clinton, Ella Toone – Geyse, Elisabeth Terland, Leah Galton.

På benken: Middleton-Patel, George, Mannion, Awujo, Ladd, Miyazawa, Bizet-Ildhusøy, Malard, Williams.

Det er altså to nordmenn med fra start: Lisa Naalsund og Elisabeth Terland er begge med fra start, mens Celin Bizet-Ildhusøy starter på benken.

Terland får debuten etter overgangen fra Brighton tidligere i sommer, og også Grace Clinton, som imponerte stort på lån i Tottenham forrige sesong, får sin United-debut. Dominique Janssen debuterer også denne lørdagen.

Phallon Tullis-Joyce får også sin første seriekamp for United, og det er faktisk første gang United har hatt en annen keeper enn Mary Earps i en kamp i toppdivisjonen. Earps dro som kjent til PSG i sommer.

Det er mye usikkerhet rundt United-laget etter en sommer med mange endringer. Her kan du lese hva ekspertene tror United kan få til den kommende sesongen. Chelsea sparket i gang den nye sesongen fredag kveld. De slo Aston Villa 1-0.

Oppgjøret vises ikke av Viaplay i Skandinavia, men sendes på MUTV.

Vi følger også oppgjøret underveis i denne artikkelen.

Manchester United - West Ham 3-0

Womens Super League, Old Trafford

83: To nye United-bytter: Clinton og Galton går av og erstattes av Miyazawa og George.

77: Marc Skinner gjør et dobbeltbytte: Terland og Janssen går ut, Awujo og Williams kommer inn.

76: Stor West Ham-sjanse: Litt kluss i United-forsvaret gjør at en West Ham-spiller kommer helt alene med keeper, men avslutningen blåses over mål. Der slipper United med skrekken!

65: Celin Bizet-Ildhusøy byttes inn og får sin United-debut! Uniteds første målscorer, Geyse, byttes ut.

56: Stopp i spillet. En West Ham-spiller ligger nede og får behandling etter en kollisjon med United-keeper Tullis-Joyce. Spillet fortsetter etter et lite opphold som ender med at West Hams Emma Harries, som var i den duellen med Uniteds-keeper, byttes ut.

53: Lekestue! United leder 3-0, og det er United-debutant Grace Clinton som scorer! Et strøkent innlegg fra Lisa Naalsund finner Clinton som styrer ballen i mål med hodet.

49: Toone svinger et frispark inn i West Ham-boksen. Slått inn i et farlig område, men ingen United-spillere får pannebrasken på den.

46: Andre omgang er i gang!

PAUSE

45+ 4: PAUSE! United leder 2-0 til pause i sesongåpningen. Geyse sendte United i ledelsen og like før pause doblet Leah Galton den. United kunne ledet med både tre og fire mål her, men har sett svært komfortable ut så langt.

45 + 2: Leah Galton dobler ledelsen! Venstrebacken drar seg inn i banen og banker ballen i mål med høyrefoten. Godt satt, og United tar med seg en 2-0-ledelse inn til pause!

40: Noen rolige minutter før det plutselig smalt: Geyse med en stor mulighet til å score sitt andre for dagen. Hun kaster seg rundt og avslutter med et akrobatisk brassespark, men avslutningsforsøket gikk i tverrliggeren.

28: United i ledelsen! West Ham virker å ha god kontroll på en gjennombruddspasning, men Geyse gir ikke opp, vinner ballen inne i West Ham-boksen og dunker inn sesongens første United-scoring! West Ham-spillerne roper på frispark, og reprisen viser at det burde de nok ha hatt, men scoringen står og United leder på Old Trafford.

26: West Hams Emma Harries får kampens første gule kort etter en takling på Jayde Riviere.

25: Passerer 25 spilte minutter og det er altså fortsatt målløst. West Ham hakket bedre med de siste minuttene.

17: Ny kjempesjanse for United! Toone med et glimrende innlegg til Terland som kaster seg frem, men får et ordentlig sleivtreff.

16: United får rensket unna hjørnesparket.

16: West Ham på en sjelden visitt inne på Uniteds halvdel. Ruller opp et angrep, men Leah Galton blokkerer et innleggsforsøk med en glimrende takling. Corner for The Hammers.

15: Noen litt roligere minutter nå, men United som fortsatt dominerer banespillet.

7: Et par United-cornere klareres. West Ham har mer enn nok med å forsvare seg her.

6: Enorme United-sjanser! Et innlegg fra venstre går via West Hams keeper og spretter i tverrliggeren. Returen faller til Terland, som får avslutningen sin reddet på strek!

4: United-spillerne vil ha straffe da Terland gikk i bakken innenfor West Ham-boksen. Vanskelig å konkludere basert på TV-bildene vi fikk, men MUTV-kommentatorene var overbevist om at det skulle vært et straffespark.

3: United med mye ball innledningsvis. Offensiv start fra hjemmelaget!

1:  Ella Toone sparker i gang Uniteds 2024/25-sesong!

Spillerne er ute på banen, solen skinner, lagbilder er tatt og vi er klare for sesongstart!