Slik forklarer han Sancho-fraværet

Publisert Sist oppdatert

I motsetning til store deler av forrige sesong hadde Erik ten Hag en tilnærmet full benk med førstelagsspillere i seriepremieren mot Fulham.

En som derimot glimret med sitt fravær var Jadon Sancho, som ikke var en del av kamptroppen.

På pressekonferansen etter kampen fikk Ten Hag spørsmål om fraværet til angrepsspilleren, som han delvis forklarte at var på grunn av en ørebetennelse, samtidig som at han siktet til at det er kamp om plassene.

– Først og fremst trenger vi dybde i troppen. Denne sesongen blir det «survival of the fittest», men jeg kan bare ha med 20 spillere. 

–  Jadon hadde en ørebetennelse i uka som var. Han var ikke 100 prosent. Han kunne ha spilt, men jeg måtte ta noen valg. Det kan endre seg.

– Noen ganger er det frustrerende for spilleren, men det handler om laget, klubben, og det er flere spillere i denne posisjonen, som vi forventer kjemper for klubben.

Sancho var ute av troppen mot Fulham.

I fredagens kamp måtte vi vente helt til det 87. minutt for å få avgjørelsen, til tross for flere store sjanser underveis i kampen.

Ten Hag er tydelig på at han ønsker at spillerne skal bli mer kliniske foran mål.

– Et rom vi må fylle er «å drepe» inne i boksen. Vi så det i treningskampene, vi så det forrige uke mot City, at vi skaper nok sjanser. Vi kunne ha ledet mye tidligere nå, så vi må være mer kliniske foran mål. 

– Det er begynnelsen av sesongen, spillerne må komme i gang for fullt, og vi har nok spillere i troppen med egenskaper foran mål, og det viktigste er at vi skapte sjanser.

En som i alle fall tok vare på sjansen sin var debutanten Joshua Zirkzee.

– Å komme til United å score som spiss er viktig. Vi husker sist sesong at Rasmus Højlund scoret i sin første kamp, men så ventet vi på VAR som skulle se om ballen var over streken (ved dødlinjen), og etter to minutter kom de fram til den hadde akkurat vært det. Det var så frustrerende.

– Men jeg veldig fornøyd på hans (Zirkzees) vegne. Det vil gi ham tro, og det var en veldig god start, sier Ten Hag.

Powered by Labrador CMS