– Skadene holder oss tilbake

Publisert Sist oppdatert

Forrige sesong var et eneste stort skademareritt for Manchester United, og problemene ser ikke ut til å slutte med det første.

Mot Fenerbahce var Kobbie Mainoo, Mason Mount, Luke Shaw, Leny Yoro, Tyrell Malacia, Harry Maguire, Jonny Evans og Toby Collyer alle ute med skade, før også Antony måtte ut på båre kort tid etter sitt innhopp i torsdagens kamp.

– Det (skader) holder oss tilbake med tanke på nivå og også plassering i ligaen, sa Ten Hag på pressekonferansen før West Ham-kampen, som ble holdt torsdag kveld etter møtet med Fenerbahce.

– Fordi når du ikke har spillerne tilgjengelig, så kan du ikke stille det beste laget. Og det holder oss tilbake for øyeblikket, fortsetter han.

Antony er den siste til å havne på skadelista etter torsdagens kamp.

Nå er Erik ten Hag tydelig på at både spillere og ansatte har en jobb å gjøre for å bedre skadesituasjonen.

– Vi trenger flere spillere oftere tilgjengelig, og da må vi alle jobbe sammen om dette. Det handler om spillerne, trenerteamet og resten av de ansatte. 

– Vi må gjøre det bedre og få flere tilgjengelige spillere, fordi vi vet at når de er det, så er vi et veldig tøft lag å møte. Og når vi har dem, så kan vi oppnå veldig, veldig stor suksess. Det har vi vist de siste månedene.

På pressekonferansen sa Ten Hag også at planen var å bli over i Tyrkia frem til fredag, at de ville trene igjen lørdag og at håpet er at i alle fall Evans er tilbake mot West Ham (i tillegg til Bruno Fernandes som var suspendert).

Fornøyd med Ugartes opptreden

I tillegg snakket Ten Hag om Manuel Ugarte, som gjorde en god figur mot Fenerbahce.

– Den defensive midtbanerollen er en nøkkelposisjon i laget og han må lære seg den med tanke på hvordan vi spiller. I dag var et steg i riktig retning, så jeg er veldig fornøyd med prestasjonen hans. Han må bygge videre på dette.

– Han kom sent i vinduet og vi har allerede måttet integrere ham i kamper. Men det tar tid og man må være tålmodig. 

– Som man ser, hvis kvaliteten i den posisjonen ikke er rett, så er det veldig vanskelig for et lag å kontrollere kamper, og jeg snakker ikke engang om å dominere kamper. Men som jeg sa så er jeg fornøyd med prestasjonen hans i dag, så han kan bygge videre på det.

Manuel Ugarte i aksjon mot Fenerbahce.
Ten Hag håper Ugarte kan bygge videre på torsdagens opptreden.
Powered by Labrador CMS