Sofyan Amrabat: 

– Sjansen kom kanskje litt sent

Onsdag spilte Sofyan Amrabat sin kanskje beste - og siste - kamp på Old Trafford. Marokkaneren sier United-fansen fortsatt ikke har sett det beste av ham.

Publisert Sist oppdatert

- Sjansen kom kanskje litt sent i sesongen, men jeg er glad den kom. 

Det sa Sofyan Amrabat til MUTV etter Manchester Uniteds viktige 3-2-seier over Newcastle onsdag kveld.

Da hadde Amrabat spilt en av sine beste kamper for United. 27-åringen ga mer balanse til et ofte ubalansert United-lag, og løste ryddejobben foran midtstopperne med bravur. 

Han vartet også opp med et av kampens store øyeblikk da han, i en vanskelig én mot to situasjon og på spektakulært vis, blokkerte et skudd fra Alexander Isak inne i United-boksen. 

- Ikke vært enkelt

Midtbanespilleren fikk en 7.5 på Supporterklubbens spillerbørs etter kampen. Der ble han beskrevet som «en som satte standarden fra start».

 Men Amrabat mener United fortsatt ikke har sett det beste av ham. 

- Jeg er veldig glad for at vi vant, det er det viktigste. Det er selvfølgelig fint å få vist seg frem også, men det er fortsatt ikke Sofyan Amrabat på mitt beste, sa Amrabat, og hintet til at det kanskje skyldes mangelen på spilletid. 

- Jeg tror dette er den andre kampen nå på fire-fem måneder der jeg har spilt 90 minutter, så jeg er ikke helt 100 %. Det har ikke vært enkelt, for alle ønsker å spille. Men jeg har vært tålmodig og alltid vært klar til når laget trenger meg, enten det er i ett eller i ti minutter, jeg gjør alltid mitt beste. 

Trolig ferdig i United

Trepoengeren i det som var sesongens siste hjemmekamp sørger for at Europa-håpet til United lever inn mot siste serierunde mot Brighton. Men dersom United skulle sikre seg en plass i en europeisk turnering neste sesong er det langt fra sikkert at Sofyan Amrabat er en del av det. 

MER OM EUROPA: Slik sikrer United Europa-spill neste sesong

Marokkanerens låneavtale utløper etter sesongen, og da returnerer han trolig til Fiorentina. Basert på rapportene er det lite som tyder på at United benytter seg av kjøpsopsjonen de har (det kan selvfølgelig endre seg). 

Amrabat ble hentet inn på tampen av overgangsvinduet forrige sommer, og selv om han har fått 28 kamper for klubben, har mulighetene kommet sporadisk. Han har bare startet tre kamper i 2024, men kan nå bli en viktig brikke i sesongens to siste kamper: 

Den siste ligakampen mot Brighton kommende søndag, deretter FA-cupfinalen mot Manchester City 25. mai. 

Hvor fremtiden hans ligger gjenstår å se. Den siste tiden har han blitt koblet til AC Milan, men før den tid kan han forhåpentligvis bidra til at hans tid i United slutter bedre enn den startet. 

Powered by Labrador CMS